Música

Neus Mar, a prop de Llach

La cantant palafrugellenca estrenarà demà a Bescanó ‘Íntimament Llach’

A més dels músics Emilio Sánchez i Enric Canada, hi actua la ballarina Montse Canals

“Quan cantes Llach connectes molt ràpid amb el públic. Les seves cançons són molt vigents: encara que estiguin escrites fa quaranta anys, et vinculen de seguida amb la situació actual i això fa que el públic estigui especialment receptiu i sensible”, explica Neus Mar sobre la raó de ser del seu nou espectacle, Íntimament Llach, que la cantant palafrugellenca estrenarà demà diumenge al Teatre de Bescanó (18 h, 8 i 10 euros). L’acompanyen en aquesta nova aventura el guitarrista Emilio Sánchez, amb el qual Mar treballa des de fa sis anys, i el percussionista Enric Canada, que entre molts altres mèrits va participar en l’enregistrament del disc Un pont de mar blava, de Llach, editat el 1993. També hi actua en alguns dels setze temes de Llach triats per a l’espectacle la ballarina Montse Canals. “Volia anar més enllà i fer una cosa diferent, interpretant les cançons tant amb la veu com amb la dansa. El llenguatge del cos és tan interessant com poc conegut. A la Montse no li vaig donar cap consigna: tenia via lliure total per fer el que li sortís de dins.”

Per seleccionar les cançons, Neus Mar va fer una petita enquesta a les xarxes. “Ho vaig fer per no quedar-nos només en les cançons típiques, els clàssics de Llach, però també per conèixer els gustos de la gent, descobrir coses noves i veure si jo hi podia connectar”, explica la cantant, que ja havia inclòs alguna cançó de Lluís Llach (Abril 74) en el disc Memòries d’un país , enregistrat amb Sánchez. A Íntimament Llach es podran escoltar relectures molt personals de cançons “poc previsibles”, com ara Alè i A força de nits. “Al llarg del concert anem de la força de La gallineta a la tendresa de Cant de l’enyor”, afirma Mar. Íntimament Llach també arribarà el 10 de juny al Teatre Municipal de Palafrugell.

D’altra banda, Neus Mar actuarà per tercer cop a la Cantada d’Havaneres de Calella, el 6 de juliol, i també ha compost Cançó de l’Aloa per al projecte solidari Acompanyart .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA