Cinema

‘Vengadores’, punt final

Marvel Studios tanca la saga que ha situat els seus 3 primers títols entre els 8 més taquillers de la història

‘Vengadores: endgame’ resol totes les trames de la saga que quedaven obertes

L’estratègia de sumar ha estat portada a la màxima expressió amb Vengadores: més de vint superherois en una mateixa pel·lícula, més pressupost, més efectes especials... Tot es multiplica en aquesta saga, però així i tot han aconseguit crítiques en general positives (entre 66 i 78 sobre 100 de mitjana a Metascore), i els resultats de taquilla són espectaculars. L’estrena avui a tot el món de la 22a pel·lícula de Marvel, Vengadores: endgame, tanca una tetralogia que ha col·locat els seus tres primers títols al top ten de la taquilla.

Repassem els números, el més important, pel que sembla, d’aquesta aposta: la primera part, Los Vengadores, es va estrenar el 2012 i ocupa el sisè lloc dels films més taquillers de la història, amb 1.518 milions de dòlars. Després va venir Vengadores: La era de Ultrón (2015), vuitè de la mateixa llista amb una taquilla de 1.405 milions de dòlars. L’any passat es va estrenar la tercera part, Vengadores: Infinity war, que va aconseguir el quart lloc a la llista de films amb més recaptació (2.048 milions de dòlars, només per darrera d’Avatar, Titànic i Star Wars: el despertar de la Força). A més, totes tenen bona nota dels crítics a Metascore: entre 66 i 68.

Vengadores: endgame, doncs, arriba amb tots els bons auguris econòmics possibles. També per l’equip amb garanties que hi ha al capdavant: dirigeixen els germans Anthony i Joe Russo, que ja van signar Infinity war i dos títols de Capitán América, i repeteix l’equip habitual d’actors, amb alguna incorporació nova. Robert Downey Jr. (Iron Man) hi té un protagonisme especial, i també hi surten Chris Evans (Capitán América), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Viuda Negra), Mark Ruffalo (Hulk), Jeremy Renner (Hawkeye), Brie Larson (la nouvinguda Capitana Marvel), Josh Brolin (el malvat Thanos que els fa anar de bòlit)...

Després dels esdeveniments devastadors provocats per Thanos en l’anterior entrega, Vengadores: Infinity war, l’univers ha quedat arrasat. Els Vengadores i aliats que han sobreviscut s’han de reunir una vegada més per intentar desfer les accions de Thanos i restaurar l’ordre de l’univers. Vengadores: endgame reprèn el fil dels cataclismes que es van produir en l’episodi anterior, en què Thanos va provocar la mort de la meitat de la humanitat, i resol les diferents trames que quedaven obertes. Els Vengadores que han sobreviscut s’enfronten al seu desafiament més gran fins al moment: trobar la determinació per aixecar-se i buscar la manera de derrotar Thanos d’una vegada per sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vengadores: Endgame

«Vengadores: Endgame»

Gènere: Acció
Direcció: Anthony Russo, Joe Russo.
Intèrprets: Brie Larson, Winston Duke, Karen Gillan, Scarlett Johansson, Tessa Thompson.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA