Arts escèniques

La gitana que recitava Shakespeare

L’actriu blanenca Maria Sola estrena avui, a les set de la tarda, al Teatre de Blanes, el monòleg en clau d’humor La gitana shakesperiana, acompanyada a la guitarra pel músic Hugo Martínez. Ho farà després de les dues jornades de preestrena amb públic que han tingut lloc al centre cívic Barri Vell de Girona.

Maria Sola és la intèrpret del monòleg, així com l’autora de la dramatúrgia, i la dirigeix l’actor i director gironí Martí Peraferrer. La gitana Shakesperiana és una comèdia didàctica en què una gitana d’orígens humils parla i transmet als espectadors la seva passió per l’universal escriptor anglès. Per fer aquest plantejament, l’autora planteja una pregunta: “Com és que una gitana que treballa a la parada d’un mercat de barri estudiar Shakespeare?” La resposta a aquesta pregunta forma part de la curiositat de l’espectacle que, tot i ser una comèdia, també instrueix el públic en els arguments de les obres del dramaturg anglès. En definitiva, com descriu Maria Sola: “Shakespeare vist, sentit, i explicat per una dona lluitadora, alegre i sorprenent.”

L’actriu prové del teatre de petit format i des de fa 18 anys ha participat en pel·lícules com ara Fuerte Apache, amb Lolita Flores i Juan Diego, i Vida abismal, de Ventura Pons, amb Òscar Jaenada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES