Arts escèniques

Torroella, epicentre de la màgia

La vuitena edició del Fimag portarà, del 5 al 9 de juny, els millors espectacles i una segona fira professional del sector

El deixeble del Mago Pop Nuel Galan inaugura el certamen amb l’espectacle ‘Sin límites’

El Fimag celebra la vuitena edició i converteix durant uns dies Torroella de Montgrí en la capital de la màgia. En un moment de clara estabilització i consolidació d’un model que té voluntat de ser referent per al sector: els espectacles i la Fira de Programadors de Màgia de Catalunya, en aquest cas la segona edició.

Fent un gest envers la millor màgia que es fa a casa nostra, la primera sessió oberta al públic general serà l’espectacle Sin límites, del jove Nuel Galan (divendres 7 juny, 21 h), deixeble del Mago Pop i especialitzat en la branca de la manipulació. La Gran Gala Internacional, que tindrà lloc el dissabte 8 de juny (18.30 h i 21 h) serà, un any més, l’espectacle central de Fimag, aquest cop amb l’actuació del francès Chris Torrente, subcampió del món de màgia còmica; Dani Polo; la xinesa Huang Zheng i el seu número Aire, fusió de dansa, màgia, misteri i emoció; i l’il·lusionista G Alexander, finalista del concurs Pura Magia de TVE. La gala serà presentada per l’actor Marcel Tomàs, que celebra vint anys als escenaris. Amb la novetat que al hall d’entrada el mag Manu Llari vol sorprendre el públic amb un número relacionat amb un cotxe.

L’aposta per la màgia de gran format tindrà la seva traducció damunt l’escenari diumenge a la tarda amb l’espectacle Conjuro, del popular Yunke, un gran innovador de la màgia, destacat especialment en la seva faceta d’inventor d’il·lusions i creador de mecanismes màgics.

Mercat i carrer

Fimag ha programat aquest 2019 la segona edició de la Fira de Programadors de Màgia de Catalunya. Es farà el divendres, i hi passaran una selecció dels millors espectacles creats arreu del país aquest any. La fira és plantejada com un punt de trobada professional entre mags i programadors, amb el repte de convertir-se amb el temps en fira estratègica del sector de la màgia. A banda de mostra d’espectacles professionals, és un punt de debat i intercanvi d’experiències i fira de contractació.

Si una imatge ha popularitzat Fimag al llarg de les edicions celebrades fins ara, ha estat els espectacles de carrer. I com ha passat en altres edicions, d’aquests n’hi ha programats un munt, al llarg de tots els dies a la plaça de la Vila, a la plaça Pere Rigau, a la plaça Ernest lluch, a la plaça Quintana i Combis, on s’instal·larà el mercat màgic. Al pati del Museu de la Mediterrània s’hi concentraran les magic foodtrucks i les sessions emergents, amb mags joves de l’escola de màgia del Mag Lari, amb demostracions de màgia de prop a les taules.

Fimag amplia dies per donar cabuda a totes les activitats paral·leles i prèvies als dies forts del cap de setmana. El dimecres s’ha programat la conferència espectacle Les matemàtiques en la màgia i viceversa, amb el mag Sergio Belmonte, per a alumnes de secundària. L’endemà, la Gala Solidària, tot un clàssic de Fimag, en què centenars d’alumnes de centres d’educació especial de les comarques gironines gaudeixen d’un espectacle màgic amb el suport de la Fundació Abracadabra. Hi intervindran els mags David el Mag i Francis Zafrilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA