Arts escèniques

Ballar en la catedral gòtica musical

Bach va compondre una partitura perquè un aristòcrata, que tenia insomni, trobés el descans. Són les conegudes Variacions Goldberg. Pel director artístic del TNC, Xavier Albertí, aquesta composició és la gran catedral gòtica musical. Ara, Malpelo s’atreveix a sumar-li moviment tenint ben clar que cal fer-ho des de la humilitat. Diu María Muñoz: “Bach no ens necessita.”

La companyia Malpelo torna al compositor després del solo de Muñoz (Bach, 2004). Aquell treball no l’ha abandonat, en part, gràcies al fet que també se l’ha transmès a una ballarina de la companyia, Federica Porello. Ara Bach l’interpreten totes dues, indistintament. Ara estrenen un treball que reversiona la partitura de Bach: On Goldberg variations/variations. Representaran, des de dijous vinent i fins diumenge a la Sala Petita del TNC, aquest segon treball del seu Bach Project, que completaran el 2021 al Mercat de les Flors amb una nova aproximació amb instrumentistes de corda en directe.

El músic i astrofísic Dan Tepfler ha fet una volta més a l’estructura musical original de les Variacions Goldberg, a partir de la seva experimentació del contrapunt. Ara, Malpelo construeix una coreografia que manté l’estructura (tot i que redueix la seva durada) i que integra els versos del seu autor habitual, Jon Berger. En aquests textos poètics es fa referència a la fragilitat dels homes i a tenir la mirada fina per descobrir la bellesa també dins de la lletjor. Funciona com a contrast a una música lluminosa, preciosa. El cos de ball és molt divers: amb cossos que van dels 24 als 56 anys i amb tradició de moviment molt divers, per enriquir la varietat gòtica de Bach.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA