Música

Tendresa francesa

Què és la tendresa? Una mà que busca la del company, mentre sonen les primeres notes de La rua Madureira i Anna Roig , en la seva dolcesa vocal, interpreta la cançó composta per Nino Ferrer el 1969. Abans, haurà explicat al públic la història d’amor, d’un final abrupte a causa d’un accident d’avió, que narra la cançó. On és la tendresa en la tragèdia? En els bons moments que no oblida el protagonista. Per l’emoció, per instint, per necessitat, no sabem la raó, però en aquell precís instant, la mà d’ella va buscar la d’ell, en la foscor de l’auditori. Un bon moment per afegir en la seva història particular.

L’anècdota, real, que aquesta cronista recull serveix per exemplificar la tendresa que desprèn la nova proposta musical d’Anna Roig amb l’Àlex Cassanyes Big Band Project, catorze músics i el director. I una tendresa, afrancesada pel repertori, que pren el títol de l’espectacle, estrenat diumenge passat a l’Auditori de Banyoles, de La tendresse de Jacques Brel, la qual obre el concert. Anna Roig escull la chanson com a retorn als orígens en un moment vital, va explicar, en el qual no sabia cap on enfocar la seva carrera musical. De mare francesa, Anna Roig ha triat cançons que li evoquen tendresa, una selecció que inclou clàssics com La javanaise, de Serge Gainsbourg, À byciclette, d’Yves Montand, Nantes, de Barbara, Les passantes, de Brassens, però també La rua Madureira, una descoberta per a molts i una cançó recent per a Anna Roig, tal com va explicar al llarg d’un concert, delicat, que emana exquisidesa i que busca els sentiments i les emocions, els records que evoquen les cançons, aquell clic que activa el cervell i que fa somriure el cor; aquelles mans que busquen altres mans amb tendresa. Anna Roig busca també la Tendresa que Lluís Llach va cantar per tancar el concert. Excel·lent composició d’Alex Cassanyes per a l’espectacle, instrumental, Lux Macula, que efectivament aconsegueix el que promet i que conceptualment l’autor hi veu tendresa: ser un punt de llum. La tendresse es podrà veure el 13 d’abril a Olot i el 4 d’agost al Portalblau de l’Escala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona