Arts escèniques

TeiaTròlics destaca a l’Anglada

La companyia banyolina TeiaTròlics ha estat la gran guanyadora de la 24a edició del concurs de teatre amateur Rafael Anglada, de Santa Coloma de Farners, de què els premis es van lliurar dissabte al vespre a l’auditori de la capital selvatana.

El Rafael Anglada, coorganitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma i la companyia local La Clau, és el degà dels certàmens gironins de teatre amateur. El concurs té un programa competitiu format per sis funcions de produccions de companyies catalanes que, com a condició subratllada en les bases, no s’han vist prèviament a Santa Coloma. En aquesta edició, un total de 975 espectadors han assistit als sis espectacles programats, cosa que representa un 65% d’ocupació.

Pel que fa al palmarès, TeiaTròlics ha rebut el premi al millor espectacle del programa, en què van coincidir el jurat i la votació popular, per la seva adaptació de l’obra U, dos, tres...!, del dramaturg nord-americà Ferenc Molnár, i també els guardons al millor actor principal (Jordi Angelats), el millor actor de repartiment (Jordi Nierga) i la millor escenografia, llum i so. D’altra banda, el premi a la millor direcció artística ha estat per a Marc Ciurana, del Grup de Teatre Cassanenc, pel seu treball en l’obra Contents i enganyats, basada en set contes d’Anton Txékhov.

IncreiXendo: dos premis

El premi a la millor actriu principal s’ha concedit a Nina Prats, de la companyia IncreiXendo, de Sant Gregori, pel seu paper en La cantant calba, d’Eugène Ionesco, obra de què també s’ha premiat el treball de maquillatge, perruqueria i vestuari.

Finalment, el premi a la millor actriu de repartiment ha estat per a Manoli Benítez, per la seva interpretació en Cordeu-vos els cinturons, del dramaturg francès Marc Camoletti, posada en escena per la companyia EsQuEtx Teatre, de la Cellera de Ter. També han participat en aquesta edició el Grup de Teatre de Sant Hilari i Tequatre, de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà