Arts escèniques

Òpera XXI premia CalixtoBieito i Josep Carreras

Els I Premis Òpera XXI, que atorga l’associació de teatres, festivals i temporades d’òpera estatal, entregaran el 21 de març al Gran Teatre del Liceu els primers guardons.

Després de l’acte de deliberació del jurat, s’ha completat el cartell de guanyadors dels I Premis Òpera XXI, amb els quals es premiarà l’activitat lírica nacional durant la temporada 2017/2018. Aquesta primera edició dels premis es tancarà amb la cerimònia d’entrega de guardons al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu el 21 de març i hi assistiran tots els premiats. Destaca Calixto Bieito (guanyador del premi a la millor direcció d’escena (Die Soldaten al Teatro Rea, maig-juny 2018), i dels honorífics de Josep Carreras i Mirna Lacambra.

L’assemblea de l’associació estatal va decidir, el 3 de novembre passat, premiar amb guardons honorífics Josep Carreras i l’Asociación de Amigos de la Ópera de la Coruña per la seva contribució significativa al món de la lírica. Per la seva banda, el jurat reconeix Lacambra amb el premi al projecte de desenvolupament de l’activitat operística (Amics de l’Òpera de Sabadell). El Teatro Real rebrà el guardó a la nova producció operística per l’escenificació de Gloriana (abril 2018). Els altres premiats són Guillermo García Calvo, per la direcció musical de Siegfried, a la Ópera de Oviedo (setembre 2017) i la soprano Mariella Devia, per la seva interpretació de Lucrezia Borgia a la temporada operística organitzada per l’Asociación de Amigos de la Ópera de la Coruña (setembre 2017).El jurat ha estat integrat pels musicòlegs Jaume Radigales i Begoña Lolo, la reconeguda soprano Ana María Sánchez, els periodistes especialitzats Gonzalo Alonso, Pablo Meléndez-Haddad, Fernando Sans i Juan Ángel Vela del Campo, així com l’escriptor i divulgador musical Ramon Gener. Tots ells són experts de reconegut prestigi nacional i internacional i amb un profund coneixement de l’activitat lírica nacional actual. Amb aquests premis, l’associació pretén reconèixer i donar visibilitat a la intensa activitat lírica nacional, prenent d’aquesta manera el relleu dels extints Premios Líricos Teatro Campoamor. Els premis Òpera XXI neixen des del compromís de tots els teatres d’Espanya per la creació d’uns guardons que gaudeixin de viabilitat i la seva continuïtat al llarg del temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona