Llibres

Paraules escampades

L’Ajuntament de Barcelona busca impulsar la lectura amb la implicació de clubs esportius, residències de gent gran, centres mèdics i escolars i biblioteques

L’Ajuntament de Barcelona amb el Programa d’Acció Lectora, promogut des de l’ICUB, pretén donar un salt en l’activitat lectora dels ciutadans barcelonins amb un ambiciós programa que vol trencar dinàmiques d’altres plans de lectura que es basaven gairebé en exclusiva en la compra de llibres. Per això, a més d’involucrar, com d’altra banda és evident, la majoria de les biblioteques de la xarxa de Barcelona, busca la complicitat de clubs esportius, entitats mèdiques, centres escolars, llibreries o residències de gent gran per descontextualitzar els espais on se celebren les activitats. Perquè com va explicar dimarts el comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona Joan Subirats, “el pla va adreçat a gent de totes les edats”.

Amb voluntat d’utilitzar tots els suports de la paraula el programa s’estructura en diferents accions: Et conec d’oïdes, que treballarà el format d’audioguies a residències de gent gran; Et conec de vista, també adreçada a gent gran, promourà el llibre electrònic. Una altra perspectiva de foment de la lectura vindrà de la mà de Lectures a l’estadi, en què estudiants de quart d’ESO treballaran els llibres Todo Messi, de Jordi Puntí, i Orsai, de Jordi de Manuel, en el marc del Camp Nou, que esdevindrà espai per debatre temes literaris. En un futur es buscarà la complicitat, a més del Barça, de clubs dels barris.

Lectures explosives. Clubs de lectura augmentada: també mobilitzarà joves però en espais relacionats amb el text que es treballi. Menjallibres tindrà com a protagonistes el més menuts i els barris amb propostes de caire lúdic i finalment dues accions més: En nom propi, en què es busca la complicitat de les llibreries perquè dos escriptors parlin l’un de l’altre, i En nom de, en què un escriptor tria un llibre de capçalera que l’hagi acompanyat en la seva trajectòria. Aquesta activitat se celebrarà a biblioteques de la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia