Cinema

PREMIS DE L’aCADÈMIA DEL cINEMA cATALÀ

‘Les distàncies’ agafa avantatge als Gaudí

El film de la directora Elena Trapé opta a millor pel·lícula i sis premis més

Triple empat amb nou nominacions d’‘Entre dos aguas’, ‘Viaje al cuarto de una madre’ i ‘El fotógrafo de Mauthausen’, que competiran pel Gaudí a pel·lícula en llengua no catalana

La pel·lícula d’Elena Trapé Les distàncies es perfila com a favorita als premis Gaudí 2018 després d’aconseguir una nominació a la millor pel·lícula (a la qual opten els films en versió original catalana) i sis nominacions més en altres categories: directora, guió, protagonista principal (Alexandra Jiménez) i actors secundaris (Maria Ribera i Miki Esparbé). Les pel·lícules Jean-François i el sentit de la vida, Formentera Lady i Yo la busco competiran amb Les distàncies pel Gaudí a millor pel·lícula.

Tres pel·lícules superen la pel·lícula d’Elena Trapé en nombre de nominacions: Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta; Viaje al cuarto de una madre, de Celia Rico, i El fotógrafo de Mauthausen, de Mar Targarona, sumen 9 nominacions cada una, en un triple empat inèdit en les onze edicions dels Gaudí que portem. Totes tres opten al premi al millor film en llengua no catalana (juntament amb Petra), i confirmen la tendència apuntada els darrers anys, en què el premi a millor pel·lícula sol recaure en una producció petita, i el cinema en castellà o anglès sumen més nominacions i premis.

Els premis Gaudí es lliuraran el 27 de gener de 2019 al Palau de Congressos de Catalunya, en una cerimònia presentada pel mag Lari. La lectura de les nominacions s’ha fet aquest matí a l’Auditori de La Pedrera.

Els intèrprets Núria Prims i David Verdaguer (premiats l’any passat per Incerta Glòria i Tierra firme) s’han encarregat d’anunciar els finalistes en les 22 categories dels premis del cinema català. Cal destacar que la meitat dels llargmetratges de ficció, documentals i films per a televisió nominats aquest any compta amb direcció femenina.

En la categoria de millor direcció, a la qual opten els llargmetratges de ficció en qualsevol llengua, han estat nominats Elena Trapé per Les distàncies, Celia Rico per Viaje al cuarto de una madre, Isaki Lacuesta per Entre dos aguas i Jaime Rosales, per Petra. Aquestes pel·lícules també han estat nominades al millor guió.

En la categoria a millor actriu protagonista, les finalistes són Alexandra Jiménez (Les distàncies), Bárbara Lennie (Petra), Carme Elías per Quién te cantará i Lola Dueñas per Viaje al cuarto...

Com a millor protagonista masculí, opten al Gaudí Àlex Brendemühl (Petra), Israel Gómez Romero (Entre dos aguas), Mario Casas (El fotógrafo de Mauthausen) i Sergi López (La vida lliure). Com a intèrprets secundaris, estan nominats Anna Castillo, Clara Segura, Maria Ribera, Marisa Paredes, Alain Hernández, Eduard Fernández, Miki Esparbé i Oriol Pla.

Black is Beltza i Memòries d’un home en pijama estan nominades a millor pel·lícula animada, mentre que el premi a millor llargmetratge documental té com a finalistes Comandant Arian, I hate New York, Petitet i Trinta lumes. El nom, De la ley a la ley, Vida privada i Vilafranca són les finalistes de la categoria de millor pel·lícula per a televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona