Música

Brahms, com a casa

El duet pianístic Carles & Sofia presenta en primícia mundial el projecte ‘Brahms Lieder’ a Hamburg, la ciutat natal del cèlebre músic i compositor alemany

El nou CD Brahms Lieder per a piano a quatre mans és una primícia mundial, un projecte creat en exclusiva pel duo de piano Carles & Sofia (Artistes Steinway). Aquest CD és el primer esglaó d’un ambiciós projecte dels artistes gironins que, amb més de trenta anys de carrera, ha estat qualificat per la premsa internacional com un dels millors duets de piano a quatre mans del món, “havent demostrat sempre la seva capacitat de connectar emocionalment amb tot tipus de música, de múltiples nacionalitats i cultures, en què la germànica n’és un dels màxims exponents”.

Carles i Sofia han decidit encarregar les transcripcions dels seus lieder germànics preferits al seu admirat amic i compositor alemany Christoph Ewers. El CD conté des de les cançons més conegudes de Brahms, com ara la famosa cançó de bressol Gute Nacht, fins als lieder més transcendentals i dramàtics, com ara les 4 Cançons Serioses, passant pels excepcionals lieder per a viola, mezzosoprano i piano. L’èmfasi en la transcendència i el dramatisme és una de les particularitats i trets distintius del repertori a quatre mans del duet.

Brahms Lieder és un homenatge, l’expressió del personal reconeixement i admiració de Carles & Sofia envers la música alemanya. El CD va ser presentat oficialment el passat 29 de novembre a Hamburg, la ciutat natal de Johannes Brahms, davant la presència del transcriptor Christoph Ewers, a l’Altonaer Museum. Els lieder han format sempre part de Carles i Sofia. La poesia, el lirisme, el dramatisme, tot el ventall d’emocions que s’hi expressen han corprès sempre el duet. Amb els anys d’experiència, han desenvolupat una tècnica especial amb les quatre mans, aconseguint traspassar el lirisme del cant al piano, tot conservant el legato de la veu, l’elegància del fraseig i la justa mesura emocional en tot moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona