Cinema

Premis repartits

‘El vicio del poder’, biografia de Dick Cheney, és la gran favorita per als premis Globus d’Or d’aquest any

El diumenge 6 de gener, a l’hotel Hilton de Los Angeles, es lliurarà la nova estatueta –més gran i pesant– als artistes i tècnics de cinema i televisió guanyadors dels Globus d’Or. De moment, l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, que els concedeix des de fa 76 anys, ha fet públics els finalistes en cada categoria, aquest any bastant repartits.

En cinema, la biografia de l’exvicepresident nord-americà Dick Cheney, El vicio del poder, parteix com a favorita amb sis candidatures. Christian Bale –que s’enfrontarà a noms com Viggo Mortensen i Robert Redford– s’ha sotmès a una dieta perillosa, un cop més, per interpretar el paper, sota les ordres d’Adam McKay, que també n’és guionista. I cal afegir-hi les candidatures d’Amy Adams i Sam Rockwell com a actors de repartiment.

Amb cinc candidatures hi ha films com La favorita, Green Book i Ha nacido una estrella. Aquesta darrera és una nova versió del clàssic, protagonitzada per Bradley Cooper i la cantant Lady Gaga, tots dos nominats com a millors actors, ella competint amb noms com Glenn Close i Nicole Kidman, i ell també nominat a millor director.

Infiltrado en el KKKlan, de Spike Lee, que ja va rebre el Gran Premi del Jurat a Canes i està nominat a millor director, i El regreso de Mary Poppins, tenen quatre candidatures. I Roma, del mexicà Alfonso Cuarón, que ja ha guanyat el Lleó d’Or de Venècia, acumula tres candidatures: film estranger, direcció i guió.

El musical sobre el grup Queen, Bohemian Rhapsody; el film de superherois Black Panther, i el drama romàntic El blues de Beale Street aspiren a millor pel·lícula.

Premis televisius

A diferència dels Oscar, els Globus d’Or també donen guardons a obres televisives. Com a millor sèrie hi aspiren The Americans, Bodyguard, Homecoming, Killing Eve i Pose.

Com a millors actors de minisèries, Antonio Banderas (Genius: Picasso), Daniel Brühl (El Alienista), Benedict Cumberbatch (Patrick Melrose), Hugh Grant (A Very English Scandal) i Darren Criss per American Crime Story: Versace, obra per la qual també aspira a millor actriu de repartiment Penélope Cruz.

També hi ha noms coneguts entre les candidates a millor actriu de minisèrie, un altre cop Amy Adams, però per Heridas abiertas; Patricia Arquette (La fuga en Dannemora), Laura Dern (The Tale) i Regina King (Seven Seconds). En altres categories hi ha candidates com Julia Roberts i Charlize Theron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia