Música

Guerrer de la música

Toni Beiro publica el seu cinquè disc, un EP de 6 temes titulat ‘Crónicas desde la ingravidez’, que s’obre amb una potent reivindicació dels drets dels creadors

Beiro presentarà el disc el dia 14 de desembre en un concert acústic al Líquid Club d’Olot

Toni Beiro (Olot, 1974) va gravar la seva primera maqueta quan tenia només 14 anys, amb el seu primer grup, Stop’s, que compartia amb el seu germà Herman i altres amics de l’institut. Han passat trenta anys, altres grups –La Banda del Bronx, De Pobres–, i una carrera en solitari que ja s’acosta a les dues dècades, amb molts concerts, inclosos uns quants com a teloner en una multitudinària gira d’Antonio Orozco, i cinc discos, l’últim dels quals es titula Crónicas desde la ingravidez (U98 / JBC Music). Aquest últim disc, que ara arriba a les plataformes digitals , és un EP amb 6 cançons compostes al 100% per Beiro i produïdes i gravades per Tato Latorre al seu estudi La Sucursal, excepte un tema enregistrat al Soundclub de Salt. Latorre ha treballat amb Orozco, Maldita Nerea, Efecto Pasillo o Despistaos. De fet, Latorre ja va produir Indomable (2005), el primer àlbum en solitari de Toni Beiro, que ha tornat a sol·licitar els seus serveis buscant justament “el so més proper al rock o al pop-rock” d’aquell primer disc. En el seu primer treball des d’Els grans herois (Satélite K, 2013), un disc amb 10 temes en català, Beiro torna al castellà en un disc que s’obre amb Guerreros del arte , una potent i argumentada reivindicació dels drets dels creadors de qualsevol tipus d’àmbit creatiu: “Hay que hacerse valer, que no vivimos del aire / Que somos gente valiente que sabe sobrevivir / Aprendiendo a caer y sin la ayuda de nadie / Buscaremos un nuevo camino para aprender”, canta Beiro en aquesta cançó, de la qual ja circula un sobri i elegant videoclip dirigit per Sergi Milà i gravat a l’Ateneu del Celrà, la localitat on viu ara Beiro i on ha rebut el suport de l’Ajuntament. Just a l’altre extrem, el disc es tanca amb Crónicas desde la ingravidez, una cançó en què Beiro oblida per un moment les ingratituds de la indústria musical per recordar que “quan crees música és un moment màgic i és quan et sents més a prop de la felicitat i de l’univers”. Llavors literalment levita, com a la portada del disc.

El disc ha estat gravat amb el baixista Rafa Martín i el bateria Toni Pagès, però també sona el baix de Miki Santamaria en un tema. Beiro presentarà el disc en un concert acústic, el divendres 14 de desembre al Líquid Club d’Olot, amb el baixista Dani Sánchez, i el 8 de febrer tocarà al Yeah! de Girona amb el trio elèctric que completa el bateria Àngel Abad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol