Arts escèniques

Buscant nous públics

Girona Cultura: la marca

La presentació de les programacions del Teatre Municipal i l’Auditori serveix per anunciar un gir en la política cultural

“Estem en el camí de fer un gir força important en la política cultural de la ciutat: una política que construeixi, que creï, que formi, que no només exhibeixi. I volem reforçar Girona Cultura com a marca de referència que dona aixopluc a tots els festivals i programacions que tenen lloc a la ciutat”, va dir ahir el regidor de Cultura, Carles Ribas, per introduir la presentació –conjunta, per primer cop: potser un primer indici d’aquest gir– de les programacions del Teatre Municipal i l’ Auditori per al primer semestre del 2019: una atapeïda graella, com es pot apreciar en el quadre adjunt, amb uns seixanta espectacles, als quals s’han de sumar les 28 propostes formatives i divulgatives de l’Espai Marfà. Les entrades anticipades ja estan a la venda.

El director del Teatre Municipal, Josep Sánchez, va destacar l’aposta per les Noves Escenes de la xarxa Transversal –Conferència espectacular, Raphaëlle i la tornada de Cosas que se olvidan fácilmente, un espectacle per a només 5 espectadors–, al costat d’apostes segures: Alguns neixen estrellats, El preu, La importància de ser Frank, Maremar de Dagoll Dagom, El llibertí –també dirigit per Joan Lluís Bozzo–, Pel davant... i pel darrere i Escape room, dirigida i interpretada per Joel Joan.

Acròbates Cultura portarà tres recitals al saló de descans del Municipal: Al cau de les paraules, La paraula: exili de l’exili. Maria Mercè Marçal, i Tres voltes rebels. I els Amics de l’Òpera de Sabadell portaran a Girona L’elisir d’amore de Donizetti i La Bohème de Puccini.

A l’Auditori, la programació clàssica complementa la nova temporada d’Ibercamera amb el concert del 7è aniversari de la GIOrquestra, que tindrà la soprano sud-africana Pumeza Matshikiza com a convidada; un recital del contratenor Xavier Sabata dedicat al Winterreise de Schubert, i el concert centrat en Bach de l’Orquestra de Girona i el Cor de Cambra de la Diputació, dirigit per Xavier Puig.

Tot Viladesau

Per cloure l’Any Viladesau, s’ha organitzat el concert Tot Viladesau: sardanes, havaneres i boleros, que reunirà La Principal de la Bisbal, Peix Fregit, Port Bo, Blas i l’Orquestra Di-versiones, coordinats per Francesc Sánchez Carcassés. El Cor Gospel Girona celebrarà 15 anys interpretant la Gospel Mass de Robert Ray.

Sweet California i Doble: al·licients per als joves

“Com a equipament públic tenim l’obligació moral de programar concerts que potser no ompliran totes les localitats”, va dir el programador de música moderna de l’Auditori de Girona, Natxo Morera de la Vall, que també va subratllar la necessitat de “generar nous públics” amb propostes com ara Sweet California o el raper gironí Doble, que presentarà el seu primer disc dins del cicle Càpsula, com també ho farà l’inconformista Fina. Hi haurà més talent local en el Girona Aretha Franklin Tribut, amb la Black Music Big Band i molts convidats: David Mauricio, Víctor Branch, Paula Grande, Gaspar, Alverd Oliva, Sara Terraza, Marina BBface, Nito Figueras, Genís Bou i Gerard Brugués. Això serà dins del Black Music Festival, que també rebrà Postmodern Jukebox. Love of Lesbian, Pau Vallvé, Niña Pastori, Miguel Poveda i el cantaor llibertari El Cabrero reforcen la sensació de diversitat. A l’Espai Marfà destaquen les classes i tallers de Peter Bernstein, Víctor Nubla, Ferran Conangla o Toni Xuclà, i els discos comentats per Xarim Aresté (Sticky Fingers dels Stones), Els Amics de les Arts (Grace de Jeff Buckley) i Joan Reig (Cosmo’s Factory dels Creedence).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen