Música

Tenora en groc

Jordi Molina fa dues dècades que investiga les infinites possibilitats de la tenora i publica ‘Retrat en groc’, en què segueix el camí obert amb ‘Matèria del temps’

Aquest blanenc establert a Torroella presenta demà el seu nou disc a l’Espai Ter

Jordi Molina (Blanes, 1962) ha estat durant les últimes dues dècades un dels grans revolucionaris de la tenora, instrument que gràcies a ell i altres músics inquiets està vivint una segona edat d’or, ara que se celebra el centenari del príncep Ricard Viladesau. Des que el 1999 va gravar el disc Mosaic amb el pianista Ramon Escalé, Molina ha investigat les infinites possibilitats de la tenora més enllà de l’àmbit de la cobla, que aquest “músic per il·lusió, tenora per vocació, compositor per curiositat” també coneix molt bé, després d’haver estat tenora solista de les cobles Sta. Maria de Blanes, La Principal de Barcelona, Els Montgrins i Maravella. Ara dirigeix Els Montgrins i La Flama de Farners.

Amb el disc Matèria del temps (Seed Music, 2016), Jordi Molina va obrir un camí encara més personal, molt ben acompanyat per Joan Díaz (teclats i melòdica), Joan Aguiar (guitarra, guitarró, violí i mandola), Ramon Prats (bateria), Franco Molinari (contrabaix), Marc Vila (percussions) i Júlia Molina (veu). Amb aquest mateix septet ha gravat Retrat en groc (Seed Music, 2018), un disc que dona continuïtat a l’apassionant camí obert amb Matèria del temps i que Molina presentarà demà, divendres, en un concert a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí (21 h, de 14 a 20 euros), la localitat on resideix. Queden poques entrades a la venda.

El de demà serà un concert molt especial, en què el septet de Molina estarà reforçat en alguns moments pel grup vocal In Crescendo, guanyador del primer Premi Espai Ter de Música, i també pels tres instrumentistes que han col·laborat en el disc: Ramon Cardo (saxo alt), Joan Mar Sauqué (trompeta) i Eduard Prats (trombó), que toquen en el tema No demano gran cosa. En el disc també hi participa el cantaor valencià Carles Dénia, a la Cançó del lladre, una de les tres peces tradicionals a les quals Molina ha aplicat nous arranjaments, juntament amb El comte Arnau, a més de la Jota llevantina de Miquela Lladó.

A més, a l’Espai Ter també pujaran a l’escenari músics de la Jove Orquestra Catalana d’Instruments Tradicionals, Els Berros de la Cort, De Calaix i Sol i Serena, així com també de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló de la Bisbal d’Empordà.

Homenatge als presos

Jordi Molina ha dedicat aquest Retrat en groc als presos polítics i als exiliats, i durant el concert també hi haurà un record especial per a la consellera de Treball i Afers Socials, la torroellenca Dolors Bassa, i per al conseller de Cultura, Lluís Puig, amb la interpretació de la cançó Et trobo a faltar, de Matèria del temps. Retrat en groc es tanca amb el Ball de l’àliga de la Patum, que Molina va interpretar en l’acte de presa de possessió del govern de Quim Torra, i també inclou altres composicions pròpies que també remeten d’alguna manera a la situació actual del país com ara Arcàdia i No demano gran cosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona