Patrimoni

L’inici de les obres a la casa natal de Dalí ja és a la vista

S’acaben de treure a concurs els treballs i l’alcalde, Jordi Masquef, preveu que es comencin el segon mes de l’any

Fins al 19 de desembre es poden fer ofertes per intentar obtenir la concessió

La rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí, al carrer Narcís Monturiol de Figueres, ja no té marxa enrere. Aquesta mateixa setmana s’ha portat a concurs la contractació de l’empresa que assumirà els treballs de la primera fase, una convocatòria que està oberta a propostes fins al 19 de desembre. En la convocatòria dels treballs d’aquesta primera fase s’assenyala el dia 14 de gener com la data prevista d’inici dels treballs, tot i que l’alcalde, Jordi Masquef, preveu que comencin al febrer. El cost d’aquestes obres és d’1.167.881 euros, una xifra que quedarà reduïda un cop estigui adjudicada. En els criteris d’adjudicació pondera un 70% la millor oferta econòmica, però també un 20% l’ampliació de la garantia i un 10% l’escurçament del termini d’execució de les obres. En aquesta primera fase es preveu fer un reforç estructural de tot l’edifici, s’habilitarà i reformarà l’entrada, l’escala fins a l’entresol, es reformaran serveis bàsics, fusteria exterior, tancaments, terrassa i paviments, i també es tiraran a terra parets i envans previstos en el projecte global. En general, s’enderrocaran envans en la majoria de pisos exceptuant al pis natal de Dalí, que es preveu conservar-lo molt igual en l’actual distribució. L’any passat es va partir en dos el projecte de restauració de l’edifici de la casa natal de Dalí per tal de fer possible l’admissió de la subvenció i tenyir la voluntat de realisme.

Es calcula que el cost total del projecte és de 2.511.518 euros, i una mica menys de la meitat, 1.167.881 euros, estaran destinats a la primera fase, que és la que ara s’afronta. La posada sobre la taula de la subvenció de la Diputació de Girona –500.000 euros en dues anualitats– fa desencallar la primera fase, en què també tindran un pes els diners de la subvenció de 250.000 euros del Ministeri de Cultura espanyol. L’Ajuntament de Figueres ja ha anunciat que buscarà una subvenció a Europa per completar el cost previst.

LA XIFRA

1,16
milions d’euros
és el cost previst de les obres de rehabilitació de la primera fase del projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona