Còmic

Personatges de bits i paper

‘Zelda’, un dels videojocs populars és també un dels mangues de més èxit

Rere el pseudònim de l’autor hi ha dues dibuixants que alternen la feina de creació

Com ja està més que demostrat, en la cultura popular contemporània, una de les claus per tenir un èxit continuat és trobar un personatge. Si triomfa, tant hi fa si és televisiu, cinematogràfic, de còmic o de videojoc. De ben segur que trobarà encaix en qualsevol altre suport. Només cal veure si es conservarà l’esperit original. Això és el que ha intentat Akira Ikenagua en les seves adaptacions al còmic d’un dels més populars videojocs japonesos, The Legend of Zelda. “Intentem que la imatge que tingui el lector del personatge correspongui a la del videojoc.” Ho diu en primera persona del plural perquè Akira Ikenagua és el pseudònim de dues autores que s’intercanvien els papers a l’hora de treballar: A. Honda i S. Nagano. Per fer bona la voluntat de reflectit en paper un realitat electrònica, han d’enfrontar-se a molts problemes. “És extremadament difícil aconseguir crear una connexió entre el manga i el videojoc perquè són suports bastant diferents.” I, a més, han d’aconseguir una imatge convincent. “Hi ha molts fans, no només al Japó, sinó a tot el món, de The Legend of Zelda i cadascun té dins seu una imatge personal del món de Zelda.”

La saga de videojocs de Nintendo The Legend of Zelda té com a protagonista Link i el leitmotiv de la història són els esdeveniments de la princesa hyliana Zelda. “És una història molt universal, que no es limita només a un gènere o a una edat, sinó que moltes persones s’hi poden sentir identificades. És una història que emociona i diverteix, i això és molt difícil de dibuixar; però és molt reconfortant i no hi ha gaire històries que provoquin el mateix.” El joc és una de les sèries més populars de la història, tot i que, quan va sortit el primer joc, la companyia de videojocs tenia molt poca fe que la sèrie pogués tenir continuïtat.

Les dues autores convidades al Saló del Manga van obtenir un gran èxit quan van rebre l’encàrrec de passar al còmic el popular joc, el 1999. Fins al moment, han adaptat els jocs més populars de la saga de Zelda, com ara Ocarina of Time, Majora’s Mask, A Link to the Past, Oracle of Seasons i Oracle of Ages. Norma Editorial, que publica en castellà el manga, acaba de treure un volum recopilatori titulat Four Swors Adventure en format perfect edition.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda