Llibres

Els grans 40 de la 22

La Llibreria 22 de Girona celebra els 40 anys de la seva obertura amb una jornada que serveix per descobrir que més enllà del seu llegat hi ha un projecte de futur

El camí va començar un 20 d’octubre del 1978; 26 accionistes el van impulsar i una cara visible, Guillem Terribas, fins que, el gener del 2015, va passar el relleu a Jordi Gispert. I tot això per a un projecte, la Llibreria 22, un projecte clar i definit que es manté ferm i amb guardons diversos, com ara a la millor llibreria o a la millor tasca de difusió cultural. Ara, han tocat dues setmanes de celebracions.

Jordi Gispert, responsable de la 22, després que Terribas deixés la primera línia, el 2015, va destacar, ahir, la rellevància del que va definir com “l’esperit de la 22”, a manera de filosofia. Un esperit inquiet i emprenedor que s’ha centrat a donar veu a molts autors, sempre tenint molt clar que es volia que la llibreria fos “una porta oberta al territori”. Un treball incansable, mirant sempre endavant: “Fa 20 o 30 anys, era tota una novetat portar un autor important a Girona, tenint en compte que això només era habitual a les grans ciutats i era garantia de tenir molta afluència de públic. Ara tot ha canviat”, destaca Gispert. Però els canvis, tot i les crisis econòmiques, no els ha fet apartar la vista que, més enllà del negoci, que també, hi ha un projecte cultural. L’esperit que va liderar, com a cara visible, Guillem Terribas es manté: la 22 vol seguir al costat de la gent, de les institucions i de les iniciatives, participant i sent, a la vegada, un aparador de molts inquietuds.

Aquestes dues setmanes de festa en són un exemple. Només ahir, es va dur a terme la presentació dels treballs De l’amor i d’altres viatges de Xavier Corominas, l’àlbum il·lustrat Tinc un paper de Marc Parrot i Eva Armisén (il·lustradora) i Els coloms de la Boqueria, de Jordi Basté i Marc Artigau, a càrrec de Guillem Terribas i Jordi Bosch. Una jornada que va tenir actuacions i una mostra sobre la història de llibreria, a més de la presentació de la revista 40 anys de la 22.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona