Arts escèniques

Marcel Tomàs se’n va a pescar

Cascai Teatre estrena ‘Gent del mar’ avui a La Gorga de Palamós

L’obra és una coproducció de Cascai Teatre i Empordà Mar, amb suport d’ajuts europeus

Gent del mar és la nova proposta de Cascai Teatre, que, amb la col·laboració d’Empordà Mar, s’inspira en els personatges que transiten per confraries, llotges de peix, ports, platges i viles marineres per oferir un espectacle còmic seguint el més pur estil de la companyia. “Ens hem inspirat en el seu tarannà i sobretot en la seva passió i el seu vincle estret amb la mar, per a transportar-ho al nostre univers humorístic, que tant ens agrada treballar en els nostres espectacles”, declara Marcel Tomàs, creador, director i un dels protagonistes d’aquesta obra que avui s’estrena al Teatre la Gorga de Palamós ( 20 h).

És així com els espectadors es trobaran amb personatges histriònics, situacions absurdes i retrats caricaturitzats d’aquests personatges autèntics i entranyables, que aquí apareixen en una obra que té molt de bogeria però encara més de conscienciació envers el medi ambient.

La idea sorgeix d’una proposta de Salva Manera, que és pescador i activista cultural i coneix molt bé la vida quotidiana dels pescadors, que va proposar a Marcel Tomàs de fer un espectacle d’humor que posés en relleu alguns aspectes vigents en el debat actual d’aquest món de la pesca, com poden ser la sostenibilitat, la importància de protegir l’ecosistema marí, la problemàtica dels plàstics a la mar, la sobreexplotació, el turisme i les piscifactories.

Amb l’ajuda d’un fons europeu i de la Generalitat de Catalunya, Cascai Teatre i Empordà Mar porten a escena un espectacle amb cinc actors, els habituals de la companyia (Marcel Tomàs i Toni Escribano) i la col·laboració de l’actriu empordanesa Anna Turro, el clown Miquelet Rabert i l’esmentat Salva Manera. “Turró fa diferents personatges, des d’una inspectora de la comunitat europea a una peixatera. En Rabert, que és un pallasso excepcional, l’hem reconvertit en un turista, un venedor ambulant i un subhastador. Manera, l’impulsor del projecte, també hi intervé amb algun paper”, destaca Tomàs.

Una cantant, Felissa Hernandez, posa la música amb versions de fados i havaneres en directe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE