Art

Arts visuals i treball en xarxa, al Bòlit

El projecte europeu The Spur va tancar la setmana passada la seva activitat amb unes jornades a Girona per debatre al voltant de l’art contemporani. La reunió va aplegar setze artistes i vuit professionals de l’àmbit de la gestió cultural que des del 2016 han col·laborat conjuntament per crear una xarxa d’arts visuals a Europa.

Les jornades, que han tingut lloc els dies 9 i 10 de juliol, han donat peu a crear un banc de recursos gratuït, pioner dins el sector, per a artistes contemporanis. El banc de recursos es publicarà en el web del projecte i inclourà documents model de bones pràctiques i un contracte model per a artistes en residències. Els documents, que s’han debatut aquests dies a Girona, s’han estat elaborant amb la col·laboració d’una consultoria de gestió cultural i d’advocats experts en el sector de l’art. Els documents seran fruit d’un acord entre les dues parts que intervenen en un projecte de residències: el centre que les organitza i l’artista que les executa.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat que “la ciutat juga fort per les indústries culturals i creatives amb la vocació de ser un referent català i europeu”. “Experiències com The Spur, que ha capitanejat el Bòlit, van també en aquesta línia, ens permet guanyar experiència i ser cada vegada més presents en els circuits europeus de l’art”, hi ha afegit.

El projecte The Spur està destinat a crear una xarxa de cooperació europea formada per set entitats culturals que funcionen com a operadors culturals a escala local i internacional. Liderat pel Bòlit de Girona, el projecte inclou Le Lait Centre d’Art Contemporani d’Albi (Occitània), el Bureau des Arts et Territoires de Montpeller (Occitània), la Fundació Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, l’Sputnik Oz de Bratislava (Eslovàquia), la Fondazione per l’Arte de Roma (Itàlia) i l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

Es tracta d’un projecte que s’ha desenvolupat al llarg de dos anys (2016 - 2018) i que pren partit per la creació d’una xarxa de cooperació europea centrada, fonamentalment, en les arts visuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda