Música

Pols musical intens

Albert Guinovart presenta el seu nou disc, ‘Nocturne’, i obre una jornada amb més d’una seixantena de concerts de Viu 21 Música

El Dia de la Música va tenir ahir un padrí il·lustre a Girona: Albert Guinovart. El compositor i pianista barceloní va oferir al migdia un tastet d’alguns dels temes recollits al seu últim disc, Nocturne, en un acte coorganitzat per l’Ajuntament de Girona i el Festival Castell de Peralada i que va tenir lloc a l’auditori de La Mercè. Una música “molt noctàmbula i relaxada tot i que també inclou moments d’alegria i intensitat”, és com defineix l’artista aquest nou treball discogràfic. El títol també fa referència a la peça musical, el nocturn de forma lliure que va sorgir durant el romanticisme i que autors com el polonès Fryderyk Chopin van fer molt populars. De fet, Guinovart no amaga que “tota la seva vida professional és un homenatge a Chopin”.

A la tarda, després d’aquest excepcional preludi, els vuit escenaris oficials de Viu 21 Música van omplir literalment Girona de sonoritats ben diferents, per a tots els gustos i oïdes, en la celebració del Dia Mundial de la Música. Tot passejant per la ciutat en una tarda d’altes temperatures, com pertoca per estrenar l’estiu oficial, qualsevol es podia trobar amb alguna actuació d’algun artista o grup musical, principalment amateur i alumnes d’escoles com l’EUMES o l’Escola de Música Moderna de Girona (EMMG), dels més participatius. Ja ho deia el mateix regidor de Cultura, Carles Ribas, el d’ahir era un dia “per prendre el pols a la música més emergent de casa nostra i descobrir nous talents que s’obren pas”.

En total van actuar fins a 550 músics a la seixantena de concerts que es van programar, des de grups de rock a la plaça dels Jurats fins a formacions jazzístiques davant de l’escenari a l’exterior del Sunset Jazz Club, passant pel cant coral o a capella a la plaça Mercaders i pop-folk a La Rambla. I això no és tot, a més de locals i cafeteries, al parc Central es va poder apreciar el talent que puja quant a música electrònica, mentre a la plaça del Pallol es podia escoltar varietat d’estils com el reggae, el blues o el soul; i a Vista Alegre punk-rock a la nit, world music a la plaça del Pou Rodó i músiques del món a Can Gibert del Pla.

I això, només a Girona, perquè ciutats com Figueres també van omplir de sonoritat els seus carrers en un dia de festivitat musical com la d’ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS