Art

Del càstig i la redempció franquistes

L’artista Marta Negre presenta a partir de demà a la Casa de la Paraula de Santa Coloma Pedra, paper, tisores, una exposició fotogràfica que parteix de documents i fotografies pertanyents al seu avi, que va estar presoner als camps de concentració i als batallons de treball franquistes durant i després de la Guerra Civil. La mostra, una producció de la Casa de la Paraula, s’inaugurarà demà (12 h) i es podrà visitar fins al 15 de setembre.

Amb aquesta exposició, Marta Negre ( Santa Coloma de Farners, 1973) pretén “evidenciar l’herència d’una cultura que entenia el càstig com una forma de redempció”. Les fotografies i el vídeo que hi presenta mostren imatges d’arxiu, de maquetes i de jocs de papiroflèxia, que serveixen a l’artista per recuperar “un moment històric en el qual es van imposar certes ideologies, algunes de les quals, malauradament, encara perviuen”, afirma. Algunes de les peces recreen l’estructura rígida dels camps de concentració, tancs de joguina o un campament provisional fet amb cartes del seu avi. Marta Negre és doctora en Belles Arts, artista visual i professora del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona. Ha treballat en diversos projectes de recerca a la universitat i actualment participa en el projecte Matèria impresa II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda