Cinema

Fire!! dedica aquesta edició als menors LGTBI

Fire!!, el més veterà dels festivals de cinema gai i lesbià a tot l’estat, dedica la 23a edició als menors LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals). Antoine Leonetti, codirector de la mostra, explica a El Punt Avui que “cada any intentem donar una mica de sentit a la mostra amb una temàtica, i la dels nens LGTBI feia temps que la volíem tractar”. “Aquest any ens ha semblat més important que mai, perquè cada vegada rebem més materials d’aquesta temàtica. Hi ha una gran mancança d’educació en aquest sentit, a les escoles, a les famílies, i havíem de dedicar una edició als joves, als menors.”El cartell d’enguany és una nena que salta d’alegria amb el lema “és la teva vida”, en el sentit que “és la teva identitat, ningú t’ha d’imposar res”, explica Leonetti, codirector de Fire!! juntament amb Joako Ezpeleta. Destaquen en aquest sentit els títols Marvin o la belle education, d’Anne Fontane (França); They, d’Anahita Ghazvinizadeh (EUA); i Mario, de Marcel Gisler (Suïssa).

El documental Love, Cecil, sobre el fotògraf i dissenyador britànic britànic Cecil Beaton, inaugura avui la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià a l’Institut Francès de Barcelona, la seva seu principal. El festival es clausura el pròxim 17 de juny.

Enguany es programen 55 pel·lícules de diversos països europeus, dels EUA i d’orígens tan llunyans com Pakistan, Austràlia, Canadà... “Evidentment hi ha molt poca representació de molts països, d’Àfrica, per exemple, o Rússia, que és la gran absent dels festivals de LG”, diu Antoine Leonetti. També hi ha una secció amb quatre produccions asiàtiques (de Tailàndia, Pakistan, l’Índia i Corea), i es faran taules rodones i debats a l’Institut Francès sobre temes com l’homofòbia a l’esport o la sida. Els cinemes Girona també acullen algunes projeccions.L’any passat el festival va sumar uns sis mil espectadors, i enguany esperen superar aquesta xifra, mantenint la tendència a l’alça des que va néixer, el 1995. Leonetti remarca la qualitat cinematogràfica de la selecció: “Fire!! és un festival per a tothom, no només per a la comunitat LGTBI. El nostre objectiu és educatiu, volem donar a conèixer pel·lícules de molta qualitat a tota la societat. Sempre posem el llistó molt alt. Rebem moltes pel·lícules, sovint documentals, que són d’una temàtica interessant, però no tenen prou qualitat cinematogràfica i no les seleccionem, som molts rigorosos en aquest sentit.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA