Els Pets enllesteixen la gravació d'un disc de «tall clàssic» i «pinzellades ‘soul'»

«Últimament hem escoltat molt Al Green», diu Gavaldà

No vol revelar ni el nom del disc ni el de la dotzena de cançons que l'integraran, però Gavaldà avança que la continuació de Com anar al cel i tornar (2007) estarà fortament influïda per la visceralitat de l'última gira protagonitzada pel grup de Constantí: Els Pets fan soroll. «És un disc sense overdubbings ni coses així –detalla el cantant–. Hem volgut trencar amb les orquestracions i només hi ha secció de vent en dues cançons, tot i que això tampoc vol dir que sigui un disc rabiosament mogut. Volíem cançons que sonessin de veritat, no pas que estiguessin ben tocades.» Les influències soul del disc, paleses sobretot en els arranjaments, han estat conseqüència d'haver escoltat insistentment aquests últims mesos el soulman de Memphis Al Green (juntament amb herois eterns del grup com ara Graham Parker i Elvis Costello) i d'haver-se obert a les essències soul de dos dels grans còmplices musicals del grup: Joan Pau Chaves i David Muñoz. Les lletres, d'altra banda, parlen de «cors trencats però amb la tirita posada» i el sentiment general és de «melancolia amb un somriure».

El desè del grup de Gavaldà, Joan Reig i Falín Cáceres és el quart amb el productor Brad Jones, s'ha gravat als estudis que Jesús Rovira (Lax'n'Busto) té a Banyeres del Penedès i aquests pròxims dies es mesclarà a Nashville.

La Troba Kung-Fú, amb noves cançons «on-line»

g. v

El grup de la Garriga La Troba Kung-Fú començaran avui, deu minuts abans de les dotze del migdia, a gravar el seu segon disc de la mateixa manera interactiva amb què el 2006 van enregistrar Clavell morenet. El grup de Joan Garriga penjarà cada setmana una cançó a www.latrobakungfu.net per tal que els seus seguidors aficionats a les remescles puguin treballar amb aquestes cançons al seu gust. Aquesta forma innovadora de gravar un disc ja va fer guanyar al grup un premi Ciutat de Barcelona. Des de l'edició, el desembre del 2006, de Clavell morenet, La Troba Kung-Fú ha ofert 250 concerts en estats com ara Alemanya, França, Holanda, Portugal, Mèxic i els Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
literatura

El nou segell Tres Portals editarà llibres d’interès espiritual i literari

barcelona
societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes