cultura

Mor el suec DJ Avicii

L’autor d’èxits com ‘Wake me up’ i ‘Hey brother’, una de les grans estrelles mundials de l’electrònica, va ser trobat mort, a 28 anys, a la capital d’Oman

Tim Bergling havia col·laborat amb Coldplay, David Guetta, Lenny Kravitz i Robbie Williams

El discjòquei suec Avicii, una de les grans estrelles mundials de la música electrònica, va ser trobat ahir mort, a 28 anys, a Masqat, la capital d’Oman, segons va anunciar la seva representant.

Nascut a Estocolm com a Tim Bergling el 1989, Avicii va assolir importància mundial com a discjòquei i productor de música electrònica gràcies a la cançó Levels, que l’any 2011 va convertir-se en un gran èxit. La seva trajectòria, però, inclou altres temes molt populars, com Wake me up i Hey brother , i també discos com True (2013)i Stories (2015). El discjòquei suec, que va actuar com a estrella en festivals d’arreu del món, va ser molt conegut per haver col·laborat amb artistes com Coldplay (A sky full of stars), David Guetta (Sunshine), Lenny Kravitz (Superlove), Robbie Williams (The days) i Rita Ora (Lonely together). L’any 2014 va fer Dar um Jeito (We Will Find a Way), himne oficial del Mundial de Futbol del Brasil, juntament amb Santana, Wyclef Jean i Alexandre Pires. El discjòquei va anunciar el març del 2016 que es retirava, almenys temporalment, “per explorar altres camps i tenir més temps per a la vida de la persona real”.

“El meu camí ha estat ple d’èxits, però no exempt de sobresalts. M’he convertit en adult mentre creixia com a artista, he après a conèixer-me millor i a adonar-me que hi ha moltes coses a fer amb la meva vida”, va assegurar.

Avicii havia patit diversos problemes de salut durant anys, entre els quals una pancreatitis aguda que era conseqüència, segons Variety, de l’elevat consum d’alcohol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona