cultura

28-A: arriba La República

El nou setmanari serà dissabte als quioscos amb un número zero de 64 pàgines on s’explicaran amb detall tots els continguts de la revista

L’11 de març passat aquest diari anunciava la sortida d’un nou setmanari que portarà per nom La República. Un mes i mig després ja està a punt de tancar-se el número zero d’una publicació que ve a cobrir un espai mediàtic que s’ha fet fort en els últims anys a Catalunya, el del republicanisme.

El número zero, que serà als quioscos aquest dissabte, 28 d’abril, i que es distribuirà amb El Punt Avui l’endemà, 29 d’abril, s’ha plantejat com un exemplar molt expositiu, on el lector podrà fer-se una idea d’allò que serà la revista a partir del 26 de maig, que és quan estarà disponible el número 1 i arrencarà definitivament la sortida setmanal. Tot i això, en el número zero ja es publicaran amb tota normalitat algunes de les seccions que seran habituals a partir del llançament definitiu. Així, en el número de dissabte ja hi haurà una entrevista a fons (al llarg de la setmana es revelarà la identitat de l’entrevistat, un personatge clau en la situació política catalana actual). També hi haurà un ampli dossier central, dedicat a explicar la història de la premsa republicana i analitzar amb diversos politòlegs el concepte de republicanisme. Sense deixar l’àmbit polític, els lectors també trobaran en aquest número un reportatge sobre la xarxa de suport als presos polítics i als exiliats.

Una altra secció fixa prevista en La República és la del Megagràfic, que se situarà sempre a la doble plana central i que en aquest primer número farà una repassada a les repúbliques al món.

La secció d’innovació explicarà una nova tecnologia desenvolupada per una empresa catalana per monitoritzar camps de conreu i millorar-ne la productivitat, mentre que a Made in Catalonia es presentaran quatre productes fabricats al país.

Una altra secció fixa és la de la República Jove, que en aquesta ocasió, entre altres coses, explicarà de manera molt didàctica què va ser el Maig del 68. A les planes dedicades a les universitats, el subscriptors i lectors de La República hi trobaran un reportatge sobre el Tecnocampus de Mataró.

En la secció de Cultura, que porta per nom La República de les arts, l’escriptor Joan-Lluís Lluís, últim premi Sant Jordi de novel·la, hi estrenarà el primer lliurament del concurs sobre literatura que, amb el títol de Lletres en Batalla, farà cada setmana per al setmanari.

Una altra secció fixa que s’estrena aquest dissabte és El cine de la meva vida, un viatge literari personal de Manuel Cuyàs per la història del setè art.

El web, a punt

Aquest mateix dissabte es posarà en marxa la versió digital de La República (lrp.cat), amb uns continguts accessibles només per a subscriptors. En aquest sentit, continua en marxa la campanya de subscripcions a la revista, que té una doble tarifa: 12 euros per a la subscripció digital i 72 euros per al setmanari en paper més l’accés digital.

La República està editada per la Societat Limitada Laboral Maig 2011 i tindrà al darrere un equip d’una quinzena de socis periodistes, a banda d’una llista de més de seixanta col·laboradors i articulistes externs, entre els quals destaquen Martí Gironell, Salvador Cardús, Bea Talegón, Ramón Cotarelo i Ada Castells, entre d’altres. La revista es vendrà al quiosc cada dissabte a un preu de 2 euros i els diumenges es podrà trobar amb El Punt Avui.

Gràfics
Una secció habitual de la revista serà la doble plana central, on sempre es publicarà el ‘Megagràfic’, un reportatge basant en dades que repassarà temes d’actualitat i estadístiques diverses sobre qualsevol àmbit polític, social o cultural.
Distensió
Els reportatges i les entrevistes de fons que contindrà la revista tindran el contrapunt en algunes planes amb contingut irònic o directament humorístic, com són la secció dedicada a la monarquia o la contraportada, amb el còmic Tavèrnia.
Joves
Els joves i la mainada rebran un tracte molt personalitzat a La República, amb un mínim de quatre planes cada setmana destinades a satisfer la seva curiositat informativa d’una manera molt gràfica i visual, adequada a la seva edat.
Innovació
El teixit productiu català és un pou d’innovació que permetrà setmanalment explicar als lectors de La República les últimes novetats tecnològiques i també donar a conèixer productes catalans fabricats a Catalunya. Una secció feta a casa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda