cultura

Premi Joan Solà per a Albert Rossich

El jurat del Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà ha decidit per unanimitat atorgar el guardó corresponent a la seva cinquena edició al treball presentat pel catedràtic de filologia catalana de la Universitat de Girona Albert Rossich, titulat Andreu Rey d’Artieda i Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona. Dos panegírics recitats a la Universitat de Lleida (segle XVII). Edició crítica. L’obra pretén contribuir al coneixement d’uns textos literaris –dos panegírics– relacionats amb la presa de possessió de sengles rectors (aleshores estudiants de cursos avançats i ben relacionats políticament) de la universitat lleidatana.

El premi, promogut pel departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL i l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell), està dotat amb 10.000 euros, a més de la publicació de l’obra guanyadora a càrrec d’Edicions de la Universitat de Lleida.

L’obra de Rossich permetrà reforçar la visió d’alguns historiadors de la importància que tenia la Universitat de Lleida al tombant dels segles XVI i XVII, època que el treball contribueix a retratar. Segons el jurat, “és un treball filològic clàssic i exhaustiu, presentat amb una extrema pulcritud i elaborat amb un inqüestionable rigor científic”.

Jurat i premi

El jurat ha estat format per Narcís Garolera (Universitat Pompeu Fabra), Jordi Ginebra (Universitat Rovira i Virgili), Joan Julià-Muné (Universitat de Lleida), Jordi Mir (Institut d’Estudis Catalans) i José A. Pascual (Reial Acadèmia Espanyola). L’entrega del premi es va dur a terme ahir al vespre a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona