cultura

CULTURA

Pedralbes a peu dret

La 6a edició del festival, amb Elvis Costello, Tom Jones, Jeff Beck, The Jacksons i Fleet Foxes, permetrà veure sis concerts dempeus

El festival obrirà amb Ainhoa Arteta i Josep Carreras i es clourà amb Katie Melua

Nova constel·lació d’estrelles al Festival de Pedralbes, que ahir va donar a conèixer un cartell en el qual hi figuren 26 artistes, als quals caldrà afegir-ne dos més pendents d’anunciar. Insistint en la idea que el de Pedralbes és un festival “per a tot Barcelona” i sensible per a totes les butxaques, el director del festival, Martín Pérez, va admetre també que el repte de superar el 93% d’ocupació de l’any passat era “molt difícil” però que ho intentaria aconseguir mitjançant la programació “més ambiciosa” de les sis que Concert Studio, empresa promotora, ha elaborat des del 2013. Una de les principals novetats de la sisena edició del festival és que, en sis dels espectacles (Jessie J, Miguel Ríos, Jeff Beck, Zaz, Angus & Julia Stone i The Jacksons), no hi haurà cadires en les tretze primeres files. D’altra banda, els beneficis econòmics de la nit inaugural, protagonitzada per Ainhoa Arteta i Josep Carreras, es destinaran a causes socials i es preveu repetir l’experiència de retransmetre algun dels concerts en pantalla gegant en un dels barris de Barcelona, tal com es va fer l’estiu passat amb el de Gipsy Kings a Sant Andreu.

Força noms històrics, d’altra banda, en el cartell: els escocesos Simple Minds (11 de juny) presentaran el seu nou disc, Walk Between Worlds; Elvis Costello, sense material d’estrena, recorrerà amb els Imposters al seu repertori de grans èxits (20 juny); Tom Jones i George Benson actuaran a Pedralbes després d’haver-ho fet els anys 2014 i 2016 (24 de juny i 7 de juliol, respectivament); l’influent guitarrista britànic Jeff Beck farà el seu primer concert a Barcelona des del 2009 (28 de juny); i The Jacksons, amb quatre dels germans de Michael Jackson (Jermaine, Jackie, Tito i Marlon) al capdavant, recuperaran els seus hits el 8 de juliol. Atent, també, a la irrupció de nous talents, el festival convidarà les britàniques Jessie J (19 de juny) i Emeli Sandé (30 de juny); presentarà a qui va a ser guanyador del passat Festival d’Eurovisió representant Portugal (Salvador Sobral, el 5 de juliol), i rebrà una de les grans esperances del soul (Leon Bridges, 11 de juliol). Passaran pel festival, d’altra banda, estrelles mundials que s’han convertit en habituals de les programacions musicals del país (Mariza, el 13 de juny; Goran Bregovic, el 2 de juliol; Angus & Julia Stone, el 3 de juliol; Seu Jorge, amb el seu homenatge a David Bowie, el 12 de juliol; i Katie Melua, que clourà el festival l’endemà) així com també un nom molt disputat per festivals d’índole indie: Fleet Foxes (9 de juliol).

Pedralbes 2018, finalment, també rebrà diversos artistes catalans (Miguel Poveda, el 8 de juny; Andrea Motis & Joan Chamorro, el 22 de juny; i la majoria dels que, abans de cada espectacle, actuaran a l’Espai Village) i convidarà artistes de la resta de l’Estat com ara la ballarina Sara Baras (única proposta no estrictament musical del programa, els dies 14 i 16 de juny); Pastora Soler (17 de juny); Miguel Ríos (21 de juny), i Niña Pastori (4 de juliol).

El pressupost és igual que el de l’any passat (3,4 milions d’euros) i preveu rebre més de 50.000 espectadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen