Música

Cala Vento no s’atura

El duet empordanès, que l’any passat va fer prop de noranta concerts, publica l’EP ‘Canciones de sobra’ amb tres temes de les sessions de ‘Fruto Panorama’

No tenen previst fer més concerts a partir del maig, per descansar i preparar coses noves

Amb una fórmula aparentment molt senzilla i uns ingredients bàsics –guitarra, bateria, veu– el duet empordanès Cala Vento va aconseguir una gran repercussió en el circuit alternatiu estatal amb el seu primer disc, de títol homònim (2016), i ara fa un any van repetir la jugada amb un altre àlbum excel·lent, Fruto Panorama, que durant els 2017 els ha fet travessar la península diverses vegades –calculen uns 87 concerts–, una feina intensa que s’ha vist recompensada, un cop més, amb bones posicions en les llistes dels millors de l’any en diverses publicacions musicals. Per exemple, Fruto Panorama va ser el tercer millor disc gironí de l’any, segons la votació que aquest diari va fer entre professionals del sector musical. “Aquests reconeixements ens indiquen que ha valgut la pena treballar tant i fer molts bolos”, diuen.

Fa poques setmanes, el seu segell habitual, BCore, ha publicat el primer EP del grup, Canciones de sobra, amb un títol que no enganya: són tres cançons que, literalment, van sobrar durant les sessions de gravació de Fruto Panorama, per raons d’espai. Els títols? Canciones de sobra, Arquitectura i Benidorm. I valia la pena recuperar-les.

“L’EP és com una extensió de Fruto Panorama, perquè aquestes cançons van sorgir en el mateix moment i es van tractar igual, de manera que totes tenen una espècie de comú denominador”, expliquen. “Ja les teníem gravades i mesclades, i sempre vam tenir clar que volíem treure-les abans que caduquessin”.

Aquest EP s’ha editat només en format digital i en un disc de vinil de 10 polzades amb un disseny molt acurat de Newnow –i que només es pot reproduir per una cara–, del qual s’ha fet una edició limitada de 300 còpies. Canciones de sobra s’ha convertit en un “caprici” per als músics i un “regal” inesperat per als seguidors més acèrrims, als quals havien acostumat a un llançament per any, ara que Joan Delgado (bateria i veu) i Aleix Turon (guitarra i veu) tenen previst “reposar una mica per començar a preparar coses noves, tot i que encara no donem per mort Fruto Panorama ”.

De moment, després del concert que dissabte passat tenien previst fer a l’Esmorga Fest de Sarria (Lugo) només tenen en perspectiva un altre concert, al festival Sound Isidro de Madrid, el 18 de maig. Més enllà d’aquesta data, ara només saben que no tenen previst ampliar la banda: “En el moment que sorgeixin idees que no puguem realitzar entre tots dos, ja ho veurem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA