Cinema

Catalanes a Berlín

El film animat de Wes Anderson ‘Isle of dogs’ obre avui la Berlinale, que programa quatre coproduccions del país dirigides per dones

El cartell del festival de cinema inclou Gus van Sant, Cédric Kahn i Willem Dafoe

Wes Anderson obre avui la 68a edició de la Berlinale amb la pel·lícula animada Isle of dogs, primer film a competició d’una llista de dinou títols, alguns d’ells dirigits per cineastes coneguts com Gus van Sant (Don’t worry, he won’t get far on foot), Benoît Jacquot (Eva) o Cédric Kahn (La prière). L’actor nord-americà Willem Dafoe rebrà l’Ós d’Or d’honor pel conjunt de la seva carrera. La denúncia dels abusos sexuals contra les dones serà present en una edició amb quatre directores a concurs.

Fa un any, la cineasta catalana Carla Simón va iniciar la seva carrera triomfal amb Estiu 1993, en guanyar dos premis en la Berlinale. Crida l’atenció la presència de quatre coproduccions catalanes dirigides per dones, de les cinc del país que hi participen aquest any. En la secció Panorama hi haurà Trinta lumes, la primera pel·lícula de la gallega establerta a Barcelona Diana Toucedo. Rodada al llarg de sis anys, retrata el seu llogaret a Galícia, El Courel, en una zona aïllada i despoblada. El títol en gallec significa “trenta focs”, i fa referència al fet que a la zona no es compten persones o cases, sinó llars que encara s’encenen.

En la mateixa secció Panorama s’hi podrà veure La enfermedad del domingo, rodada al Montseny i dirigida per Ramón Salazar. Susi Sánchez hi interpreta una dona que va abandonar una filla quan tenia vuit anys i que en rep la visita 35 anys després. Bárbara Lennie la interpreta de gran.

Meritxell Colell presenta en la secció Forum del festival la seva opera prima Con el viento, que narra el retorn d’una ballarina de dansa contemporània des de l’Argentina fins al seu poble natal de Burgos. Allà es retroba amb la família i les seves arrels. Teatro de guerra, dirigida per Lola Arias, reuneix sis veterans de la guerra de les Malvines, tres britànics i tres argentins. Trenta-cinc anys després, reconstrueixen les seves memòries de guerra.

La cinquena coproducció catalana de la Berlinale és ben coneguda: La llibreria, d’Isabel Coixet, que acaba de triomfar en els Goya, tindrà la seva estrena internacional en el festival alemany, en una sessió fora de competició de Berlinale Special.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats