Lletres

festival de poesia

Lleida recupera el festival internacional de poesia amb una vintena d’autors

El festival començarà aquesta tarda amb una conferència i un espectacle teatral dedicat a Màrius Torres

Amaral i la poetessa kurda Bejan Matur, en el programa

Lleida, ciutat de poetes que organitza cada any un dels premis més importants de poesia del país, el premi Màrius Torres, ha posat fi a una situació anòmala que arrossegava des de l’any 2012, quan l’Ajuntament va cancel·lar el festival de poesia Mahalta adduint raons pressupostàries. D’aleshores ençà, i amb l’única i efímera excepció del festival Destí Poesia, fet el 2015 amb poc pressupost i sense continuïtat, la ciutat ha estat orfe d’aparador poètic per als seus creadors i de punt de trobada dels poetes d’altres territoris. Fins aquesta setmana. Aquesta tarda s’inaugurarà el Festival Internacional de Poesia de Lleida, amb un programa que recorda l’ambició i la densitat del Mahalta i que omplirà cada dia fins divendres de poesia, música i espectacles diversos equipaments de la ciutat.

El festival, dirigit per Sam Abrams i Anton Not, està dedicat en aquesta primera edició a Màrius Torres, ara que es compleixen 75 anys de la seva mort, efemèride que Lleida ha estat commemorant durant tot l’any. El lema del festival és Un present més ample, una cita del poema Al present de Màrius Torres, i que els organitzadors expliquen també com de les intencions d’eixamplar horitzons en aquesta represa literària. De fet, després de la inauguració d’aquesta tarda a les 18.30 h a la sala de sessions de la Paeria, on la poetessa Àngels Marzo farà una conferència sobre la tradició poètica lleidatana i es farà un homenatge als poetes Jordi Pàmies i Rosa Fabregat, es realitzarà al teatre de la Llotja l’espectacle Màrius Torres, un poeta líric, amb les veus d’Emma Vilarasau, Ramon Madaula i Jordi Bosch, i la música de Quartet Sound Boulevard.

A partir de demà se succeiran els recitals, les conferències i els espectacles. Els ponentins Amat Baró, Xavier Macià, Àngels Marzo, Carles Sanuy, Laia Noguera, Josep Maria Sala-Valldaura i Enric Falguera participaran en diversos actes recitals, als quals se n’afegeixen d’altres provinents del país, com Flavia Company, Manel Gibert, Vinyet Panyella, Lluís Solà, Arnau Orobitg, Manel Gibert, Lucia Pietrelli, Alfonso Alegre Heitzmann, Eduard Batlle i Pere Antoni Pons.

El recital inclourà també Sergeij Timofejev i Xènia Dyakonova, i la poetessa kurda Bejan Matur. La cantant Amaral oferirà un recital poètic el dijous a l’edifici del rectorat de la UdL, un dels escenaris juntament amb el teatre de l’Escorxa, el Cafè del Teatre i la Llotja.

LA XIFRA

22
poetes
participen en la primera edició del nou festival internacional de poesia de Lleida, entre avui i divendres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA