Música

clàssica / v. gaillard

the händel album
Philippe Jaroussky
Discogràfica: Erato
Els fans de Jaroussky es fregaran les mans davant d’aquest primer àlbum que el contratenor francès dedica íntegrament a Händel. Més enllà dels grans rols, Jaroussky ha triat un estol d’àries poc conegudes del gran públic, procedents d’òperes que en la seva estrena van ser un fiasco, com ara Ezio i Serse. Potser tot l’aparell teatral de les obres no ha resistit el pas del temps, però sí en canvi els fragments que ens arriben ara a través de la veu incomparable de Jaroussky. Maduresa és el qualificatiu més pertinent per descriure aquest treball que el contratenor ha enregistrat amb Artaserse i que presenta com la seva reflexió personal sobre els castrati.
L’opéra
Jonas Kaufmann
Discogràfica: Sony Classical
Segurament és el tenor més de moda del moment. Jonas Kaufmann, que per primer cop en tot l’Estat cantarà una òpera escenificada al Gran Teatre del Liceu el març del 2018(Andrea Chénier), aplega en aquest àlbum-homenatge justament una mostra del seu repertori líric francès del segle XIX. Acompanyat de la Bayerisches Staatsorchester, canta peces molt variades d’autors com ara Jules Massenet, de qui el seu Wherter el va consagrar juntament amb Carmen, o bé d’altres menys coneguts com per exemple Fromental Halévy, de qui canta l’ària Rachel, quand du Seigneur, de La juive, una òpera molt poc representada en l’actualitat.
mozart
Juan Diego Flórez
Discogràfica: Sony Classical
Per fi Mozart. El tenor peruà que brilla en el repertori belcantista, triomfant des de fa anys en els papers de les obres de Rossini, Bellini i Donizetti, finalment s’ha decidit a dedicar un àlbum al mestre de Salzburg, amb una selecció que ha fet ell mateix de nou extractes d’òpera més l’ària de concert Misero! O sogno... Aura che intorno spiri. Idomeneo, Die Zauberflöte, Il re pastore, Don Giovanni, Così fan tutte, Die Entfürung aus dem Serail, etcètera. En la seva maduresa, Flórez afronta aquest repertori amb la mateixa solvència i virtuosisme que aborda l’italià o el francès, i això que mai ha cantat una òpera sencera de Mozart a escena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona