cultura

Tots junts tenim el poder

La família dels súpers va ballar la batuka ‘Bum bum’ i el tema més ‘techno’ ‘Qui porta el ritme?’

Aix! Quin neguit. Ahir molts nens i nenes van patir una bona estona quan es van assabentar que havien fet presoneres les elfes Nenúfar i Matoll mentre intentaven salvar l’arbre màgic. Les havien capturat CO2 i CO3, que en realitat són el senyor Pla i el Rick, ara convertits en escarabatots fastigosos (fins i tot arrossegaven una bola de fem). Les havien ficat dins d’uns capolls gegants que suraven als laterals de l’escenari i, per rescatar-les, la família del Super3 havia decidit viatjar a l’interior de l’arbre, convertida en petits insectes: Pauescarabat, Alexlibèl·lula, 6Quc, Patiformiga i Fluskimartí. Finalment, va ser gràcies a l’ajut dels grills saltadors –cri, cri– que les van poder alliberar.

Però el patiment i la tensió no s’havien acabat, tal com es reflectia a les carones dels més petits, que estaven amb l’ai al cor perquè després havien de salvar l’arbre màgic, a punt de morir per culpa de les estratagemes del senyor Pla. Aquí, els súpers van haver de donar un cop de mà i infondre confiança a les dues germanes elfes perquè fessin servir, unides, la seva màgia. La Nenúfar ho havia intentat sola, i res de res. “Tenim el poder!”, va xisclar la mainada –els grans, també–, i les dues nenes van poder extreure el fibló que feria l’arbre, salvar-ne els fruits i, de retruc, totes les plantes i animals del planeta, que no és poc.

Moltes emocions, doncs, es van poder viure ahir en un Estadi Olímpic de Montjuïc força ple –50.000 persones segons els organitzadors–, que va vibrar al ritme de les cançons del nou disc del Super3, Tenim el poder, cançó amb què es va cloure l’espectacle, enmig d’una bona ruixada de serpentines. A banda d’aquest tema que dona títol al disc, i que és una crida a favor de tenir cura de la natura, la família dels súpers, que lluïa vestits orgànics a to en un escenari amb aires selvàtics i feréstecs, va cantar temes com ara la batuka Bum bum i la cançó més tirant a techno Qui porta el ritme? No hi van faltar tampoc grans clàssics com ara Kuku mamba; Connectem; Tenim un pla, que va suposar un dels moments àlgids del xou; Monstres microscòpics, que es va acompanyar d’un cos de gimnastes que executaven uns salts vertiginosos en llits elàstics damunt l’escenari, i el genial Superesmorza, que no passarà mai de moda.

En la seva 21a edició, la Festa dels Súpers va organitzar més de 150 activitats repartides per tot el recinte de l’Anella Olímpica de Montjuïc, així com una llarga llista d’espectacles musicals i d’altres de relacionats amb la cultura popular, com ara un taller de castellers. Això sí, per accedir-hi calia armar-se de paciència, perquè les cues eren llargues. Els organitzadors calculen que prop de 200.000 persones han participat durant tot el cap de setmana a la Festa.

Malgrat estar ja a tocar del mes de novembre, ahir al matí queia un sol de justícia damunt l’estadi, però no semblava que preocupés gaire les desenes de petits insectes que s’havien ajustat les antenes i les ales per assistir a una festa que cada any –i esperem que per molts més, malgrat l’actual situació política i les amenaces que pesen sobre el canal públic català– organitza el Club Super3. Potser transmetre als infants valors com ara que la unió fa la força, que cal preservar la natura i que amb la força de voluntat es poden moure muntanyes és considerat adoctrinament... Això ho veurem l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen