Cinema

festival de cinema

El cinema torna a brillar amb un ‘cicle deu’ a Temporada Alta

Destaquen els films de Carlos Marqués-Marcet, Pere Vilà, Marc Recha i la Palma d’Or de Canes

El cicle arrenca avui al vespre amb la projecció de ‘Homeland (Irak Year Zero)’

Edició rere edició, el cinema s’ha anat fent lloc a Temporada Alta, ja sigui amb preestrenes, recuperant clàssics o incrementant muntatges teatrals que incorporen continguts audiovisuals a la posada en escena. En aquesta 26a edició, el festival ha programat no un, sinó dos cicles: Cinema de Temporada, una selecció de títols nacionals i internacionals d’actualitat, i Cine i Escena, que inclou pel·lícules directament relacionades amb les arts escèniques.

En total sumen deu pel·lícules, de les quals dues són estrenes absolutes i quatre, estrenes a Catalunya.

Cinema de Temporada

En el marc de les propostes actuals, Cinema de Temporada programa quatre films que s’estrenaran a Catalunya en el marc de Temporada Alta. En primer lloc, La vida lliure, de Marc Recha, film intimista sobre la immigració des del punt de vista de dos infants. Ambientada a Menorca, la història té lloc gairebé al final de la I Guerra Mundial i és farcida de referents literaris que van des d’El primer home, de Camus, fins a Aigua de mar, de Pla, passant per L’illa del tresor, de Stevenson. Anchor and hope (Terra ferma), de Carlos Marqués-Marcet, presenta la seva segona pel·lícula després de la multipremiada 10.000 km, amb la qual proposa una història sobre la paternitat protagonitzada també per Natalia Tena i David Verdaguer, als quals se’ls afegeix Oona i Geraldine Chaplin. Un documental d’Íngrid Guardiola, titulat Casa de ningú ens endinsa al si de dues comunitats de gent gran: una residència al barri de Sant Andreu de Palomar de Barcelona i una comunitat envellida a l’excolònia minera de Ciñera (Lleó). I també es podrà veure The Square, de Robert Óstlund, flamant Palma d’Or a Canes 2017, que traspua entre la comèdia rocambolesca i el cop de puny a la nostra consciència.

Per acabar, es projectaran també Homeland (Irak Year Zero), del director iraquià Abbas Fahdel, documental dividit en dues parts i que obre, avui i demà, el cicle que narra la vida a l’Iraq abans i després de la invasió nord-americana post-11 de setembre des dels ulls de la família del cineasta. D’altra banda, la masterclass que havia de fer Carla Simon a propòsit d’Estiu de 1993 s’ha suspès a última hora perquè la cineasta estarà de gira promocionant el film de cara als Oscar.

Cine i Escena

Per la seva banda, en el marc de Cine i Escena, es podran veure Angélica (Una tragèdia), de Manuel Fernández Valdés, pel·lícula que retrata la creadora Angélica Liddell, habitual de Temporada Alta, mentre prepara la seva propera obra; també, l’estrena absoluta d’El vent és això, de Pere Vilà i els alumnes de l’IES Santiago Sobrequés, un film que explica la història de dues adolescents que pateixen un trastorn alimentari i que s’ha rodat i produït dins el projecte A Tempo, Arts i Formació. També dins el cicle es podrà veure L’èxit de l’efímer, de Mercè Sibina i Samuel Colomer, pel·lícula que va guanyar el premi Carles Rahola de comunicació local al millor projecte sobre comunicació periodística i que fa el seguiment de Temporada Alta durant les dues darreres edicions.

També s’entregarà el premi Cine i Escena de JamesonNotodofilmfest, guardó patrocinat pel festival que s’atorga per primera vegada. En el marc de l’acte de lliurament es projectaran els cinc curts que aspiren al guardó, d’un total de les 56 obres presentades i seleccionades pel jurat, presidit per l’artista i cineasta Daniel Sánchez Arévalo.

La programació s’ha fet amb la col·laboració del Col·lectiu de Crítics de Girona que gestiona el Cinema Truffaut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA