cultura

Literatura infantil i juvenil

Lluís Llort

La Fontaine i els seus nou amics

Aquest mes, la secció dedicada a la literatura infantil i juvenil és una animalada. A les dues primeres recomanacions de sota és evident, perquè els protagonistes són els animals. El llibre de Copons & Julve no va d’animals, però els seus protagonistes fan animalades, com de costum amb aquest tàndem. I a la novel·la de Carranza & Prats surt una família d’animalistes grillats.

En aquesta part de la pàgina us parlarem d’una col·lecció de l’editorial Flamboyant: Els contes de la Leyla Fonten. De moment han publicat quatre títols i en tenen cinc més de previstos. A més de Pau, el peix dropo, ja es poden llegir Paula, l’eriçó cabut, Rita, l’ocelleta poruga i Petra, l’aranya furiosa. I faltaran Alfred, el ratolí saberut, Sara, la gateta trista, Laura, la granota envejosa, Marc, el gosset tímid i Anna, la mosqueta impacient. Hi poso tots els títols perquè serveixen per tenir una idea de l’orientació didàctica de la col·lecció, escrita per Tülin Kozikoglu i il·lustrada amb personalitat per Sedat Girgin.

Tülin Kozikoglu és una psicòloga turca que, a més de llibres, escriu ressenyes de llibres infantils i articles de viatges. En aquest cas desenvolupa unes històries breus protagonitzades pels nou animals, si bé sempre un destaca amb la seva problemàtica. Qui narra la història és la Leyla Fontent, una àvia que assegura ser la besnéta de La Fontaine, el clàssic autor francès, conegut per les seves històries morals amb personatges animals, com ara La cigala i la formiga, La guineu i la cigonya i El moliner, el seu fill i l’ase, entre d’altres. El personatge de la Leyla va créixer escoltant els contes del seu avantpassat i per això sap com fer-ho, afirma.

L’il·lustrador Sedat Girgin també és turc i viu i treballa a Istanbul. Ha il·lustrat més de 80 llibres infantils i també treballa per a revistes i agències de publicitat. El seu estil juga amb les perspectives, els detalls, les textures de fons, les ombres... És una bona base artística per a les històries de l’autora i atorga una personalitat simpàtica als personatges.

Pau, el peix dropo
Text: Tülin Kozikoglu Il·lustracions: Sedat Girgin Traducció: Karin Blanco Editorial: Flamboyant Barcelona, 2017 Pàgines: 32 Preu: 13,90 euros Edat: + 5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic