Cinema

Amor sota l’aigua

El realitzador alemany Wim Wenders inaugura la 65a edició del festival de Sant Sebastià amb el drama ‘Submergence’, protagonitzat per Alicia Vikander

Glenn Close, Schwarzenegger, James Franco i Monica Bellucci passaran pel festival

Inmersión, l’última pel·lícula del veterà realitzador alemany Wim Wenders, va ser ahir l’encarregada d’inaugurar la 65a edició del Festival de Sant Sebastià. Es tracta d’un ambiciós drama romàntic que va provocar una certa reacció d’indiferència entre la crítica.

L’autor de París, Texas, però, afirma no sentir-se gaire afectat pels comentaris respecte a les seves pel·lícules: “He anat a molts festivals en la meva vida i és cert que hi sol haver una certa pressió quan s’és la pel·lícula d’inauguració. Però ja fa molt temps que vaig prendre la decisió de deixar de llegir crítiques de les meves pel·lícules, tant positives com negatives. Unes t’apugen massa l’ego i les altres et fan sentir com una merda. Sí que llegeixo les crítiques de les pel·lícules que fan els altres; el que jo faig és demanar l’opinió a la meva dona.”

Inmersión relata la història d’amor entre una matemàtica que investiga el fons del mar i un enginyer hidràulic que és segrestat per terroristes. Wenders admet que, quan va decidir abordar tangencialment el gihadisme, no esperava que acabés sent “un conflicte tan candent”. “És un problema que neix de la mateixa civilització, de la falta d’equilibri que hi ha entre rics i pobres al planeta. En part, els occidentals hem creat aquest monstre.”

Alicia Vikander –present també al festival– i James McAvoy són els protagonistes d’Inmersión. Quan Wenders va llegir la novel·la de J.M. Ledgard en què es basa el seu film, va pensar que “rodar sota l’aigua o a l’Àfrica resultava fàcil”. “El veritable repte era aconseguir uns actors que fessin creïbles els seus personatges, i entre ells dos hi ha una química meravellosa.” Vikander va lloar tant el seu director (“a la meva mare li agrada molt el cinema i de petita em va fer mirar París, Texas i El cielo sobre Berlín”) com el seu partenaire: “És molt camaleònic i també molt divertit.”

La catifa vermella

Wim Wenders i Alicia Vikander són dues de les personalitats que hauran desfilat aquests dies per la catifa vermella del festival. En els pròxims dies, està també prevista l’assistència de l’actriu italiana Monica Bellucci, l’actor argentí Ricardo Darín i la realitzadora belga Agnès Varda, als quals s’entregarà un premi Donostia. També vindran James Franco, que participarà en la secció oficial amb la pel·lícula The disaster artist, que ha dirigit; Glenn Close, protagonista del film de clausura The wife; Arnold Schwarzenegger, productor del documental Wonders of the sea 3D; Jean-Pierre Léaud, protagonista de Le lion est mort ce soir; Javier Bardem i Penélope Cruz, que presenten Loving Pablo; Todd Haynes, director de Wonderstruck; Darren Aronofsky, a punt d’estrenar Madre!; Serge Hazanavicius i Bérénice Bejo, director i actriu de The artist que han tornat a col·laborar a Tout là-haut; el veterà documentalista Frederick Wiseman, i el director japonès Hirozaku Koreeda, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona