Patrimoni

seguretat

Els dos nous accessos augmentaran la seguretat a la Sagrada Família

Les noves entrades subterrànies seran l’accés a una zona d’arcs i escàners

Actualment el control del públic és visual i amb detectors de metall de mà

Els recents atemptats a Barcelona i Cambrils van tornar a posar la Sagrada Família en el punt de mira d’un possible acte terrorista pel seu caràcter simbòlic i per la gran afluència de públic de tot el món que visita diàriament el temple expiatori. Des d’aleshores no ha augmentat el grau d’alerta, però sí la presència policial als voltants del recinte, segons va explicar Marc Martínez, director d’operacions de la Sagrada Família. El responsable de seguretat va anunciar per finals d’any la posada en marxa de dues construccions a peu de carrer que seran els nous accessos de públic i que milloraran la seguretat del recinte gràcies a la creació d’una àrea de seguretat, a la manera dels aeroports, dotada d’arcs de seguretat i escàners. Fins ara, el control de seguretat es fa de manera visual i amb detectors de metalls de mà. Aquests nous accessos van començar a construir-se a principis d’any.

En la visita d’ahir per comprovar l’estat de les obres, l’arquitecte de la Sagrada Família, Jordi Faulí, va mostrar l’alçada assolida per la torre de la Mare de Déu: 79 metres, que representen més de la meitat de la seva alçada definitiva. Però aquesta torre, un cop finalitzada, no serà la més alta. La superarà la torre de Jesucrist, que arribarà als 172,5 metres. Cap a l’any vinent està previst que es comenci a construir.

Les torres de la Mare de Déu i de Jesucrist estaran envoltades de quatre torres més, dedicades a cadascun dels evangelistes. Un cop finalitzades les obres del conjunt, previst pel 2026, hi haurà divuit torres, de les quals actualment n’hi ha vuit que ja estan acabades.

La part construïda de la torre de la Mare de Déu, que es fa amb l’assemblatge de panells, ja és visible des de l’exterior, ja que no la tapen les bastides. També s’hi pot veure el text de l’Ave Maria i elements florals d’al·lusió simbòlica a la Mare de Déu com el lliri, el narcís, el gessamí i el muguet. La torre serà interiorment un espai monumental buit que embolcallarà un gran hiperboloide i conduirà la llum exterior sobre l’absis, il·luminant l’altar.

Portes obertes

Coincidint amb les festes de la Mercè, el temple celebrarà jornades de portes obertes els pròxims divendres, dissabte i diumenge. Els visitants podran contemplar els nous bancs inspirats en els de la Colònia Güell instal·lats aquesta setmana. “Com passava als que a l’edat mitjana feien catedrals, que mai sabien quan i qui les acabaria, la Sagrada Família va ser un somni de Gaudí, però ell sabia que no era inversemblant i que finalment s’aconseguiria.”

LA XIFRA

4.561.848
visitants el 2016.
Aquest any es preveu obtenir una xifra similar.

LA FRASE

La basílica és un somni de Gaudí, però un somni versemblant
Jordi Faulí
Arquitecte de la sagrada família

El permís d’obres

La falta del permís d’obres de la Sagrada Família va produir certes tensions amb el govern municipal d’Ada Colau i la Junta del Temple. Les negociacions per normalitzar la situació van començar fa un any i, segons Jordí Faulí, s’està treballant per normalitzar-ho. “Ara ens hem de trucar per analitzar les propostes que es van fer en una primera reunió”, va dir l’arquitecte de la basílica. La Sagrada Família té un pressupost anual de 78 milions, dels quals 48,9 es destinen a execució d’obres. L’any passat van visitar el temple 4.561.848 persones, un 7% més que el 2015. Aquest any es preveu obtenir una xifra similar. Contràriament al que es creu, els japonesos ocupen el quart lloc de visitants, darrere d’americans, francesos i italians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú