Els Reis Mags animen els badalonins a gaudir de la Capital de la Cultura Catalana

Una fina pluja va fer acte de presència al Barcelonès Nord però no va impedir que les cavalcades transcorressin amb normalitat

Les gotes que van caure en l'estrena de l'Illa Central com a punt d'arribada en helicòpter de Melcior, Gaspar i Baltasar no van fer minvar la il·lusió de les famílies badalonines, que també es van desplegar entre aquest punt i la plaça de la Vila per saludar, tocar i observar Ses Majestats durant el passeig a peu que van realitzar. Des del balcó de la casa consistorial i just després que la coral del CEIP Artur Martorell donés la benvinguda a la comitiva, l'alcalde, Jordi Serra, va demanar als Tres Reis «feina» per a aquells que la necessiten, així com «la llibertat per als tres cooperants catalans que van ser segrestats a Mauritània, per tal que puguin estar aviat amb les seves famílies». Abans de pujar a les carrosses, els Tres Reis van fer arribar el seu missatge a tots els presents, i Gaspar es va erigir en portaveu. Van instar tots els nens a fer cas dels pares i dels professors i van animar tots els badalonins a gaudir dels actes que s'han programat durant el 2010 amb motiu de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana. La cavalcada, precisament, va servir per donar ahir el tret de sortida a aquesta capitalitat. Per aquest motiu, Melcior, Gaspar i Baltasar van estrenar vestits i carrosses i es van fer acompanyar de més figurants durant el recorregut pels principals carrers de la ciutat. Un recorregut que es va completar sense problemes remarcables, més enllà d'algun embussament en algun punt de la ciutat on no es va desviar el trànsit.

A Santa Coloma, el camp de futbol de Can Zam 2 va ser l'escenari escollit per donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar que van arribar, com cada any, en helicòpter. Els Tres Reis Mags d'Orient van aterrar passats deu minuts de dos quarts de cinc a la gespa del camp de futbol on els esperaven desenes de nens ben abrigats i vestits amb impermeable i botes d'aigua. Els reis van ser rebuts per l'alcaldessa, Núria Parlon (PSC), i pels tinents d'alcalde Antonio Carmona i Montse Olivés, que els van encoratjar per la gran nit de feina que tenien per davant. Després d'una breu intervenció de Parlon, que va agrair-los la seva presència a la ciutat, el rei blanc, el rei ros i el rei negre van fer una primera passejada pel camp de futbol, recollint les cartes dels nens. La mateixa alcaldessa els va ajudar a recordar els noms d'alguns dels més menuts i les joguines que els havien demanat. Des d'allà, Ses Majestats, acompanyats dels seus patges, es van traslladar en furgoneta al carrer Anselm del Riu amb l'avinguda Francesc Macià on va arrencar la cavalcada. La comitiva, formada per cinc carrosses, va recórrer de punta a punta la ciutat, repartint molts quilos de caramels. La Colla Vella de Diables, Airiños da Nosa Galicia, la Casa de Aragón Virgen del Pilar i els Capgrossos de Santa Coloma hi van participar. En arribar a la plaça de la Vila, punt final de la cavalcada, Ses Majestats van rebre la clau mestra que obre les portes de les cases de la ciutat.

Personatges populars a Sant Adrià de Besòs

A Sant Adrià de Besòs, i com si el temps sabés que els Reis d'Orient estaven a punt de fer acte de presència, la pluja es va convertir en anècdota des de gairebé el principi del recorregut. De fet, el paraigua obert i capgirat va esdevenir un gran aliat per atrapar caramels. Un any més, els veïns de Via Trajana van fer una càlida rebuda a Melcior, Gaspar i Baltasar. El Ratoncito Pérez i la seva carrossa va ser un dels més aclamats per la canalla, especialment per moltes mares que van decidir que, des d'aquell moment, els seus fills ja deixaven enrere el xumet per regalar-lo a aquest personatge infantil. D'altres, com en Javier, cridava en veure les flames que els diables de la colla local Tronada treien, mentre a alguns pares la nostàlgia els envaïa en reconèixer Vicky el Víking al capdamunt d'una altra carrossa. «Forma part de la meva infància», explicava vergonyosa la Lídia, una de les moltes mares presents al Besòs. Uns metres més enllà, gairebé a tocar la Mina, la Judith cridava. «Mira mama. El rei negre m'ha saludat», deia contenta. La cavalcada va acabar un any més a la plaça de la Vila.

Per la seva banda, i amb previsió que la pluja no esguerrés el fi de festa, Montgat va decidir a l'últim moment que la cavalcada acabaria a la biblioteca municipal, en lloc de fer-ho a la plaça Mallorquines. A Tiana, com cada any, les carrosses dels Reis Mags van sortir del poliesportiu nou i van passar pels principals carrers del centre fins a arribar a la plaça de la Vila. Allà Ses Majestats van repartir els primers regals als nens del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona