Música

Obituari

Amadeu Cuadrado, sardanista i fiscorn palamosí

El músic i compositor, Escut d’Or del seu municipi des del 2007, va morir ahir als 83 anys a Sant Antoni de Calonge

El sardanista palamosí Amadeu Cuadrado va morir ahir, als 83 anys, a Sant Antoni de Calonge. Nascut el 12 d’agost del 1933, es va formar com a músic i instrumentista de violí, fiscorn i bateria amb mossèn Lluís Guillaumes i, posteriorment, amb Eduard Castelló. A partir dels anys 50 va ser molt conegut pel pas, com a ajudant de direcció, per la coral El Progrés, i instrumentista en les cobles Principal de Llagostera, Víctors de Sant Feliu de Guíxols, Primavera de Palafrugell –amb el mestre Frederic Sirés– i la Principal de Palamós.

Després de la dissolució d’aquesta última cobla, va promoure juntament amb altres músics la Cobla-Orquestra Empordà i, l’any 1964, també va ser membre fundador de la Cobla Baix Empordà, on tocava el fiscorn. Va arribar a dirigir la formació el 1999 i al febrer del 2010 va anunciar que plegava com a fiscorn, tot i que en va continuar sent representant. Al llarg de la seva carrera, Cuadrado també va compondre més d’una cinquantena de sardanes, una trajectòria que l’Ajuntament de Palamós li va reconèixer l’any 2007 amb la concessió de l’Escut d’Or del municipi.

Cuadrado va compaginar fins a la jubilació l’ofici de pintor amb la intensa dedicació musical, que en el camp coral també el van dur a dirigir la centenària El Progrés de Palamós, a partir del 1987 i, des del 1999 L’Amistat de Calonge, després d’haver portat altres corals com Arrels Noves i l’Harmonia Antonienca, a Sant Antoni. A més, entre les seves aficions també hi havia la confecció de mots encreuats, amb la publicació de més de 300 a la revista Proa.

La cerimònia de comiat a Amadeu Cuadrado se celebrarà demà (a les 10 del matí) a l’església parroquial de Sant Antoni de Calonge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona