cultura

concert commemoratiu

L'OBC, amb Bernstein

L'orquestra simfònica commemorarà el centenari del compositor amb la ‘Simfonia Kaddish' i una projecció de ‘West Side Story' amb música en directe

La meitat de les obres que farà l'OBC en la nova temporada pertanyen als segles XX i XXI

Després de cloure la temporada passada amb la Missa de Leonard Bernstein, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) tornarà a rendir honors, durant la Temporada 2017/18, al cèlebre compositor, pianista i director d'orquestra nord-americà (1918-1990), de qui Kasushi Ono, que afronta la seva tercera temporada com a director titular de l'OBC, és devot confés. “La música de Bernstein sempre s'associarà a tot allò que hi ha més enllà de la realitat”, proclamava Ono, ahir, en la presentació a L'Auditori de Barcelona de la nova temporada de l'orquestra. Serà el mateix director japonès qui portarà la batuta, entre el 16 i el 18 de febrer del 2018, en la interpretació d'una de les grans obres simfòniques i corals de Bernstein: Simfonia núm. 3 ‘Kaddish', amb Nikolaj Znaider com a violinista convidat. Un mes abans (13 i 14 de gener), però, l'OBC haurà interpretat West Side Story, la partitura més popular de Bernstein, simultàniament a la projecció del film, en una experiència compartida entre música i cinema que es completarà amb E.T. L'Extraterrestre (4 i 5 de novembre del 2017) i la Fantasia de Disney (21 i 22 de juny del 2018).

La celebració, per part de l'OBC, del centenari de Bernstein exemplifica l'aposta que, aquest any, fa L'Auditori per repertoris dels segles XX i XXI, que constitueixen la meitat del menú d'una temporada que té com a lema La música ens toca. “L'orquestra, en aquest sentit, fa un pas endavant en el seu projecte artístic i treballa un repertori més adequat al que ja es fa en altres orquestres simfòniques europees”, argumentava Joaquim Garrigosa, director de L'Auditori.

La temporada començarà el 29 de setembre amb l'Heroica de Beethoven i el virtuós violinista Julian Rachlin interpretant el Concert per a violí i orquestra en Re Major de Txaikovski, en el primer dels vuit programes que assumirà Ono. En els següents mesos, l'OBC interpretarà dinou obres que encara no ha tocat mai (entre les quals, el Rèquiem de Dvorák i el Concert per a piano núm. 1 de Prokófiev) així com cinc estrenes d'obres contemporànies de Parra, Cruixent, Palomar i Ros Marbà. El principal director convidat, Jan Williem de Vriend, dirigirà tres programes amb música de Mozart, Beethoven, Schubert i Schumann, i, durant la temporada, es podrà gaudir de programes amb doble solista com el que compartiran els pianistes Maria João Pires i Ignasi Cambra, i els germans Abel i Arnau Tomàs del Quartet Casals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona