cultura

música

novetat discogràfica

Temps per a tot

El músic ebrenc Joan Rovira defensa que mai és tard per fer allò que et proposes a ‘Encara tenim temps', el seu segon disc

“Fer cançons vitalistes no representa per mi cap esforç”, assegura Rovira

D'ençà de la publicació, ara fa dos anys, del seu disc de debut, Peix sense espines, el cantautor camarlenc Joan Rovira ha vist com se'l reconeixia per votació popular com a artista revelació en els premis Enderrock i com una cançó seva, Lo meu riu, era cantada per desenes de milers de persones durant la manifestació contra el nou pla de conca de l'Ebre, a Amposta. Divendres, Rovira va publicar el seu segon treball: Encara tenim temps (Satélite K), en el qual es referma com a autor de cançons decididament optimistes. “Potser algun dia estaré trist i no em sortiran més que cançons fosques, però actualment fer-ne de vitalistes no representa per mi cap esforç”, confessa amb el seu somriure habitual.

Encara tenim temps és un d'aquells discos fets per sonar com els directes. Rovira, per aconseguir-ho, ha ampliat la seva banda de tres a cinc músics i ha gravat les onze cançons “amb tots plegats tocant a la vegada”. “Buscava un so més gran. M'agrada la intimitat dels cantautors, però em calia portar a l'estudi la desimboltura dels concerts. L'essència dels músics sempre ha estat en el directe”, diu Rovira, que va començar “picant pedra” com a músic de carrer a París i a qui la seva discogràfica promociona com un “festa-autor”.

El disc, segons explica el músic, bascula entre dos grans temes. El primer és l'amor. “Sé que és el tema del qual més cançons s'han escrit, però m'esforço a parlar-ne de manera diferent, ni que sigui amb accent de les Terres de l'Ebre i expressions ben nostres”, exposa. I el segon, el temps. “Quan dic que «encara tenim temps» em refereixo que mai és tard per fer el viatge de la teva vida, aprendre a tocar un instrument o dedicar-se a un esport determinat. No se m'acudeix un missatge més positiu que el de saber que encara tens temps per fer allò que et proposes, estiguis en el moment vital que estiguis. Era un missatge positiu fa mil anys i ho continuarà sent en el futur.”

Joan Rovira, esmicolant aquella dita que diu que ningú no és profeta a la seva terra, ja ho té tot venut per a l'inici de gira el 25 de març a Tortosa i, les pròximes setmanes, actuarà a Girona (31 de març, Festival Strenes), Lleida (1 d'abril), Vilafranca del Penedès (21), Barcelona (28, Festival del Mil·lenni) i Tarragona (5 de maig).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA