cultura

La Vella de Valls cedeix el seu fons documental

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, va presidir ahir a la tarda a Valls la cessió en comodat del fons documental de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. El fons, generat en el decurs de l'activitat documental de la Colla Vella, comprèn des de l'any 1867 fins a l'actualitat i, tot i que la cessió oficial no es va fer fins ahir, l'Arxiu Comarcal ja ha començat a fer el tractament del material: 147 dossiers amb fotografies i retalls de premsa des del 1856 fins al 2010, més de 58.000 fotografies i gairebé 200 documents audiovisuals. També s'han conservat, entre altres documents escrits, els tríptics i fullets que, des de l'any 1965, la Colla Vella ha editat de les actuacions.

També es digitalitzarà la revista La Veu de la Colla Vella i l'arxiu farà una campanya per captar documentació particular que puguin tenir membres de la colla. L'accés a tot aquest fons documental es podrà fer a través d'Arxius en Línia, on s'aniran incorporant progressivament.

La declaració dels castells com a patrimoni mundial immaterial per la Unesco dona encara més sentit a la conservació i difusió d'un fons que també tindrà una incidència directa amb la càtedra de recerca històrica i documentació del fet casteller que impulsa la Universitat Rovira i Virgili i que disposa de la col·laboració de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Camp. La càtedra vol, precisament, fomentar l'estudi, inventari i difusió dels arxius de les colles castelleres i dels arxius particulars relacionats amb el món casteller.

A banda del conseller de Cultura de la Generalitat, en l'acte de cessió del fons d'ahir a la tarda també hi van participar el president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Joan Ibarra; el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan Maria Sanahuja, i l'alcalde de Valls, Albert Batet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Gerard Castellví i l’emoció d’explorar

TARRAGONA
novetat editorial

Jordi Coca s’acomiada de la novel·la

Barcelona
Marcela Topor
Directora del “Catalonia Today”

“«Catalonia Today» va ser un projecte pioner a la premsa catalana”

Banyoles
Arquitectura

Clara Crous i d’Harquitectes, Premi Arquitectures ex aequo del COAC 2024

Girona
GIRONA

La penya flamenca La Gerundina clou amb una festa la celebració del seu 10è aniversari

girona
TEATRE

Cultura incentiva l’impuls d’un mercat estratègic de teatres de sala

BARCELONA
Cultura

El Museu Morera de Lleida obre al públic l’espai on conserva i restaura obres d’art

Lleida
música

El 2n Festival de Jazz omplirà de ‘swing’ Matadepera aquest cap de setmana

matadepera
GIRONA

Miquel Muñoz guanya el Premi Joves Fotògraf(e)s de l’INSPAI

GIRONA