cultura

El festival Clam doblarà el seu pressupost

La mostra de cinema social de Navarcles s'alia amb la ciutat de Manresa

L'aliança entre Navarcles i Manresa per donar un nou impuls al festival Clam permetrà que la mostra dobli pràcticament el seu pressupost en la 14a edició, que es farà del 27 d'abril al 7 de maig.

L'acord es va presentar ahir. Llorenç Ferrer, alcalde de Navarcles, va destacar “la força i la potència” que es guanya amb l'aliança. “Des de Navarcles no era possible fer un plantejament amb una mirada més global.” Fins ara, el festival tenia pressupostos d'entre 26.000 i 30.000 euros. L'entrada de Manresa representarà una injecció de 20.000 euros de cop. La idea és que el Clam “es consolidi com el festival de cinema social de referència a Catalunya”, va dir Serafí Vallecillos, director del Clam.

Per fer-ho, canviaran diverses coses. Per començar, el nom, ja que es passa de Festival de Cinema Solidari de Navarcles a Festival de Cinema Social de Catalunya. A més, es guanyarà una nova secció dedicada exclusivament al cinema català i busquen un municipi –que no es va desvelar– que pugui actuar com a tercer aliat.

Vallecillos, que va destacar que en tretze anys han construït “un relat de qualitat cultural i artística amb el valor de la solidaritat”, va recordar que l'esdeveniment és fill de Navarcles, però que sempre “ha tingut una vocació supramunicipal”.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va explicar: “Com a ciutat vam perdre un festival de cinema –el Fecinema, dedicat al cinema negre– i recuperar la coparticipació d'un altre ens ve molt de gust.” Les projeccions de Manresa seran a la plana de l'Om. Les de Navarcles, que continuarà sent la seu principal, a l'auditori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia