cultura

L'acte de les Mosques de la Informació homenatjarà demà Narcís-Jordi Aragó

L'artista Roser Bover és l'autora dels trofeus de les mosques Borda i Grossa, la de Sant Narcís i la del Col·legi

Tindrà lloc als serveis territorials de Cultura

L'acte de lliurament de les Mosques de la Informació 2016, que tindrà lloc demà a la casa Solterra, seu dels serveis territorials de Cultura (20 h), inclourà un homenatge al periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó, mort el 22 d'agost passat, que va ser fundador de l'Associació de la Premsa de Girona i del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Organitzades per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes , les Mosques de la Informació són la gran festa anual dels periodistes gironins i un acte que serveix també per reconèixer els mèrits o demèrits de persones i entitats relacionades amb el món de la comunicació i amb l'exercici diari de la professió periodística. Ja es va fer públic que els cineastes gironins Isaki Lacuesta i Isa Campo, que divendres estrenaran la pel·lícula La propera pell, rebran la Mosca de Sant Narcís, perquè “fa molts anys que guanyen premis i reconeixement a tot el món”. També es va anunciar que la Mosca del Col·legi, que reconeix trajectòries professionals dins l'àmbit del periodisme, es lliurarà a Julià Castelló (Sant Feliu de Guíxols, 1946), amb una extensa carrera professional en mitjans com ara Cambio 16 i, especialment, TVE.

Les mosques Borda i Grossa, que es faran públiques demà, es decidiran amb els vots de prop d'un centenar de periodistes gironins. La Mosca Borda, que s'atorga a la persona o entitat que hagi oposat més resistència a les sol·licituds d'informació o s'hagi mostrat més susceptible envers les informacions sobre ella, té quatre finalistes: l'agrupació local del PDC a Girona, per la “nefasta gestió del relleu a l'alcaldia de Girona”; el departament de premsa de l'Ajuntament de Figueres, per la “incapacitat per entendre i atendre els mitjans”; l'equip de govern de Salt, per una “política comunicativa erràtica”, i el servei de premsa del Departament de Salut, per la “lentitud, opacitat i manca de col·laboració”.

La Mosca Grossa, que es lliura a la persona o entitat que hagi facilitat més la tasca dels periodistes, té tres finalistes: Biel de Montserrat, responsable de premsa de la CUP de Girona; Eva Palau, cap de premsa de l'Ajuntament de Blanes, i Jaume Figueras, responsable de premsa de l'Ajuntament de Calonge. Les mosques Borda i Grossa seran presentades per Jordi Grau, director de l'edició gironina d'El Punt Avui.

Una al·legoria sobre els diaris i la paraula

L'artista Roser Bover, a la qual el Col·legi de Periodistes ha demanat que creï el guardó que es lliurarà als premiats, s'ha inspirat en el feix de paper de diari que cada dia arriba a primera hora als quioscos per fer “uns plecs de paper fets de ceràmica blanca molt fina i amb textura, cosa que marca el senyal del temps”. Cada plec, sobre una planxa de ferro, va acompanyat d'una lletra diferent de la paraula mosca. “La paraula és el símbol, és el gest, és la referència i és el compromís”, afirma l'artista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona