Art

Els artistes agraeixen la tasca dels sanitaris

Hi ha qui creu que l’art és terapèutic, però el que és segur és que els professionals de la salut sí que ajuden a curar-nos. Els artistes, que generalment són sensibles a tot allò que ens envolta i ho plasmen en les seves obres, també sovint contribueixen a curar la societat, com és el cas de la iniciativa promoguda per la galeria d’art Pigment Gallery de Barcelona, en què diversos artistes han fet donació d’obres a diferents hospitals i centres sanitaris com a agraïment per la tasca feta durant la pandèmia. En l’àmbit de les comarques gironines, destaquen Imma del Batlle i Manu VB Tintoré, que han donat peces a l’hospital Trueta de Girona. Les obres –L’home ocell, que evoca la infantesa i la recerca dels orígens i el destí de la vida, de Tintoré, i Cor obert, de Del Batlle– estan exposades a la sala d’actes.

La campanya solidària, que abraça tot el territori català, ha fet possible també la donació de Lídia Masllorens al CAP de Caldes de Malavella i de Mònica Campdepadrós a l’hospital de Figueres. En aquest cas, l’obra Gràcies té la particularitat que es va fer durant el confinament del mes de maig, intervenint una obra pintada l’any 2013. Sobre una textura de fons que plasma l’univers històric de l’hospital des del seu origen, el 1313, l’obra es configura amb tot d’elements simbòlics, que van des d’Esculapi fins a la representació del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia