Art

Mor l’artista guixolenc Toni Ferrer

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va informar ahir de la mort d’una artista molt conegut al poble, el pintor i cineasta Toni Ferrer. Els funerals per l’artista, que tenia 94 anys, tindran lloc demà a la parròquia del monestir a les 10 del matí.

Ferrer era paleta a l’empresa de Felip Massó, però tenia una vena artística. En les estones lliures, pintava aquarel·les, sobretot paisatges urbans, amb el seu cavallet. Casat amb Anna Vicens, les xerrades de Tomàs Mallol a l’Hotel Jecsalis, organitzades per l’AFIC, van fer que s’aficionés al cinema. Es va comprar una càmera de segona mà de 8 mm –el venedor va ser Joan Cargol, que seria alcalde de Platja d’Aro– i va dirigir, juntament amb el seu fill Toni, la primera pel·lícula, Jugar a casa. A la primera creació va seguir El conte de Festa Major, en què jugaven amb gràfics i dibuixos i sota el segell de la productora Toni Films. Aquell conte va triomfar i el 1968 van fer un film de dibuixos animats. Toni Ferrer deixa un arxiu amb llibres, cartells, revistes satíriques i dibuixos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona