Altres

Una nova ‘app’ cultural

La Generalitat llança Vibra, una agenda per a mòbils amb 4.500 propostes

El departament de Cultura va presentar ahir l’aplicació digital Vibra, una gran agenda cultural amb experiències arreu del territori català. L’app permet a l’usuari d’anar descobrint activitats culturals –fins a un miler cada dia– i visites al patrimoni, que li són suggerides en funció del seu perfil, de les preferències indicades i també d’on sigui a cada moment. L’eina beu de la mateixa agenda cultural del departament i recull, per ara, les propostes de gairebé 4.500 equipaments que programen algun tipus d’activitat cultural. “L’objectiu és donar visibilitat a la cultura més de base, la que es fa al territori”, va subratllar ahir el secretari general Francesc Vilaró. L’aplicació ha estat cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i ha tingut un cost inicial de 472.000 euros.

Vibra és una agenda cultural pensada per al mòbil (tant per a Android com iOS) que informa d’exposicions, visites al patrimoni cultural, cicles de conferències, concerts, espectacles teatrals, etc. El 18% de les activitats proposades són de cultura popular i 500 estan vinculades a l’àmbit de la “lectura i les biblioteques”, un percentatge difícil de trobar, segons Vilaró, en una agenda cultural convencional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia