Música

Cancel·lades les actuacions de Plácido Domingo a Filadèlfia i San Francisco

L’Òpera de San Francisco s’ha sumat aquest dimecres a l’ Orquestra de Filadèlfia i ha cancel·lat el concert del tenor espanyol Plácido Domingo, previst per al proper 6 d’octubre, després de les acusacions d’assetjament sexual contra el cantant .

La institució californiana ha emès un comunicat on explica que, tot i que els “presumptes incidents”, no van passar a San Francisco, l’Òpera està compromesa amb “una important política contra l’assetjament sexual” que requereix de tots els membres “els màxims estàndards de conducta professional”.

Vuit cantants i una ballarina han acusat el tenor espanyol Plácido Domingo de presumpte assetjament sexual. El tenor s’ha defensat a través d’un comunicat assegurant que les acusacions són “inexactes”. “És dolorós saber que potser he pogut molestar o he fet sentir incòmode algú”, ha dit Domingo, qui creia que totes les seves interaccions i relacions “eren benvingudes i consentides”.

“L’Òpera de San Francisco dona una gran prioritat a crear un entorn segur en el qual tothom pugui centrar-se en la seva feina i l’art, i en el qual els col·legues es tractin amb respecte, dignitat i companyonia”.

L’Òpera de San Francisco contactarà ara amb totes aquelles persones que tinguin entrades per al concert de Plácido Domingo del 6 d’octubre i els oferirà tres opcions: rebre un reemborsament, canviar les seves entrades per a una altra actuació d’aquesta temporada o fer un donatiu a la institució.

Per la seva part, l’Òpera de Los Angeles ha anunciat que obrirà una investigació per les acusacions d’assetjament sexual fetes contra el que és el seu director general des del 2003.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia