Música

Retratant les estrelles

L’ hotel Camiral situat al PGA Catalunya Resort de Caldes de Malavella acull la primera exposició a Catalunya de Gijsbert Hanekroot (1945), més conegut com Gilbert entre les estrelles de rock que va fotografiar. Precisament, l’exposició, que es pot visitar fins al 31 d’agost, aplega una vintena d’obres d’aquest reputat fotògraf que va aprendre de ben jove al costat del cèlebre Philip Mechanicus a disparar amb condicions de llum imperfectes i a revelar a l’habitació fosca amb un estil granulat en blanc i negre. A la mostra, que es tiutla Tribute to David Bowie, destaquen les deu fotos fetes al cantant britànic, que, com va declarar en la inauguració, és el seu artista preferit de tots els temps.

“El 1971, va ser a l’Air Studio de Londres per filmar Roxy Music. Durant un descans, vaig anar a la cantina, on em vaig trobar Bowie per primera vegada. Estava treballant la lletra d’una cançó. Va aixecar la vista i em va preguntar la meva opinió sobre una línia en particular amb què estava treballant. Mai no vaig fotografiar aquell instant, perquè va ser un moment privat. Ja vaig tenir, després i amb els anys, altres ocasions de fotografiar-lo, tant dins com a fora l’escenari”, va explicar com a anècdota.

A l’exposició també es poden apreciar altres instantànies de grans artistes, com ara de Yoko Ono i John Lennon, Mick Jagger, Lou Reed, Patti Smith, Leonard Cohen, Jackson 5, Brian Ferry, Frank Zappa, Neil Young, Blondie i Bob Dylan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia