Arts escèniques

El gran teatre del món

El Festival Castell de Peralada va ser el marc ahir de l’estrena absoluta de l’òpera ‘Diàlegs de Tirant e Carmesina’ i avui estrena a l’Estat la ‘Histoire du soldat’ de La Fura

El Festival Castell de Peralada estrena aquesta setmana dues obres ben diferents. Ahir a la nit, el festival empordanès va programar al claustre del Carme l’estrena absoluta de l’òpera de cambra Diàlegs de Tirant e Carmesina, basada en els episodis més íntims del clàssic medieval Tirant lo blanc, de Joanot Martorell. Coproduïda amb el Gran Teatre del Liceu –on es podrà veure el febrer vinent–, Diàlegs de Tirant e Carmesina és una òpera amb música del reusenc Joan Magrané (1988), un dels compositors catalans més prolífics i reputats actualment; llibret de Marc Rosich, que el 2007 ja va adaptar el Tirant per al muntatge teatral de Calixto Bieito, i escenografia i espai escènic de Jaume Plensa, un dels artistes plàstics catalans més importants en l’àmbit internacional.

Les veus protagonistes d’aquest muntatge són el baríton Josep Ramon Olivé (Tirant), la soprano Isabella Gaudí (Carmesina) i la mezzosoprano Anna Alàs Jové, que interpreta dos personatges: la Vídua Reposada i Plaerdemavida. A la part instrumental hi ha sis músics: Neus Puig (flauta), Esther Pinyol (arpa), Joel Bardolet (violí), Antonio Viñuales (violí), Adam Newman (viola) i David Eggert (violoncel), dirigits per Francesc Prat.

Stravinski & La Fura

Avui tindrà lloc a l’auditori dels jardins del castell l’estrena estatal de la Histoire du soldat, de Stravinsky, en la relectura feta per La Fura dels Baus (22 h). Queden poques entrades a la venda, amb preus que van dels 55 als 90 euros. Histoire du soldat, estrenada ara fa un segle, no és una òpera, però conté elements operístics i va ser concebuda com una obra teatral “per ser llegida, tocada i ballada”. En el muntatge, que es podrà veure a Peralada en francès amb subtitulació, el director d’escena Àlex Ollé incorpora dos referents contemporanis: la pel·lícula de Dalton Trumbo Johnny cogió su fusil i la punyent carta de comiat que va deixar el veterà de la guerra de l’Iraq Daniel Somers, desprès del seu suïcidi el 2013, en no poder superar l’estrès posttraumàtic.

Ludovic Tézier, a l’església del Carme

El baríton francès Ludovic Tézier farà demà el seu debut en el festival empordanès, en què oferirà el primer concert líric d’aquest any a l’església del Carme (20 h, 65 i 90 euros). Acompanyat per la pianista Maria Prinz, Tézier interpretarà obres de Liszt, Schubert, Mozart, etc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia